Küçük bir köyden Bugün Dünya’ya açıldılar

Küçük bir köyde işletme olarak kurulan Av Tüfeği fabrikası, şimdi Avrupa’ya satış yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2011 10:57
Küçük bir köyden Bugün Dünya’ya açıldılar

Küçük bir köyde işletme olarak kurulan Av Tüfeği fabrikası, şimdi Avrupa’ya satış yapıyor.

Isparta Organize Sanayi Bölgesi'ndeki KOTS Av Tüfeği Üretim Fabrikası'ndan, ABD ve Ortadoğu ülkeleri ile Fransa ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerine av tüfeği ihracatı yapılıyor.

KOTS Av Tüfeği Üretim Fabrikası Sahibi Ali İhsan Kuzu, 1950 yılında Burdur'un merkeze bağlı Bayır köyünde küçük bir işletme olarak kurulan fabrikanın, 1995 yılında Burdur kent merkezine taşındığını anlattı.

Bu yılın başında da Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime geçtiklerini kaydeden Kuzu, fabrikada 25 çeşit tüfek üretimi yaptıklarını kaydetti. Yılda yaklaşık 30 bin av tüfeği ürettiklerini belirten Ali İhsan Kuzu, üretilen tüfeğin tamamını yurtdışı pazarlarda sattıklarını bildirdi.

İç piyasaya hiç satış yapmadıklarına dikkati çeken Kuzu, yerli hammaddeyi işleyip, ABD ve Ortadoğu ülkeleri ile Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini açıkladı. Üretim kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini anlatan Kuzu, "Bu yılki hedefimiz 10 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmak" diye konuştu.

Ali İhsan Kuzu, şu anda 33 personelle çalıştıklarını, İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla da 18 kişiye av tüfeği üretimi konusunda kurs verdiklerini kaydetti.

Kuzu, Çelik ve ağaçtan üretilen tüfeğe bilgisayarla çalışan cihazlar yardımıyla şekil verildiğini anlattı. Tüfeği test atışlarıyla kontrolden geçirdiklerini söyleyen Kuzu, tüfek fiyatının modellerine göre 200 ile 800 avro arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.