Küçük Esnafı Büyük AVM'lere Ezdirmeyeceğiz

Küçük Esnafı Büyük AVM'lere Ezdirmeyeceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2021 15:13
Küçük Esnafı Büyük AVM'lere Ezdirmeyeceğiz

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Alışan Özdemir, göreve seçildiği takdirde bakkal esnafının içinde bulunduğu sorunlara çözüm bulunması noktasında gereken herşeyi yapacağını belirterek, "Bakkal esnafımızı büyük AVM'lerle rekabet eder hale getireceğiz. Sorunların çözümü için başta Esnaf Odaları Birliğimiz ve Ticaret Sanayi Odası olmak üzere üst kuruluşlarla da irtibat halinde olacağız" dedi.

Ocak ayında yapılacak olan Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Kongresi öncesi Başkanlığa adaylığını açıklayan Alişan AVM sahibi Alişan Özdemir, seçildiği takdirde yapacaklarını anlattı. Bakkal esnafını terk edilmişlik durumundan kurtaracaklarını ve odanın gücünü hisseder hale getireceklerini kaydeden Özdemir şöyle konuştu:

NİÇİN ADAY OLDUM?

“Bakkal odasına kayıtlı esnafların oda ile ilgili hiçbir gönül bağı kalmamış, üyelerimiz odaya beklentilerini söylediği zaman çözüm bulmak yerine ‘Bizim yetkimiz yok, biz bir şey yapamayız’ diyerek üyelerle gerekli şekilde ilgilenilmemiştir. Ayrıca bakkallar odası başkanının en son basın açıklaması sigara paketinin değişikliği ile ilgili 2 yıl önce olmuştur o zamandan bu yana dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecine ilişkin bir açıklaması dahi olmamıştır. Birlik Başkanımız AHMET TURAL bu konuda açıklama yapmış olsa da kendi odamızdan konuya ilişkin bir açıklama görmedik. Ayrıca Ticaret Bakanlığının perakendecilik yasasının düzenlenmesine ilişkin yasa teklifini gündemde tutmak için basın açıklaması ve gerekirse eylem yapmak gibi taleplerimiz oda tarafından hep reddedilmiş esnafın umudu kırılmış ve esnafın yanında olunmamıştır.

Geçen seçimlerde 750 üyesi olan odamızın şu anki üye sayısı 800'ün üzerindedir. Ama odanın üyelere yönelik yaptığı en ufak bir etkinliği yoktur. Çok küçük bir grup olan kantinciler bile 40 kişi bir araya gelip çok kısa zamanda kendi yerlerini ayrıca büyük toptancı firmalarına karşı güçbirliği yaparak kendi gelirlerini yükseltmişlerdir. Örneğin post cihazı oranları, kredi kartı oranları küçük esnafın belini bükmekte olup buna rağmen bankalarla görüşme bile yapma gereği duymayıp bankalara küçük esnafın yüksek bedel ödemesine göz yummuşlardır. Biz işbaşına geldiğimiz takdirde bankalarla anlaşıp post cihazı oranlarının çok cüzi miktarda tutulmasını sağlayıp esnafımızın menfaatini korumak ve bu konuda önderlik yapmak istiyoruz. Bakkallar Odasının geçmişinde bünyesinde kurulmuş olan ve sonradan kapatılan ISBAK Kooperatifi gibi bir kooperatifi yeniden hayata geçirip bakkal esnafımızın direk fabrikadan mal alımı yapmasını sağlamak istiyoruz. Perakendecilik yasasının çıkması için diğer illerle birlikte ortak hareket ederek her türlü işbirliğini yapacağız ve bu konudaki haklı sebeplerimizi yüksek sesle dile getireceğiz. Perakendecilik yasasının çıkması halinde sadece bakkal esnafı değil ayakkabıcısı, tuhafiyecisi, manavı gibi pek çok esnaf sektörleri de bundan istifa edecek. Isparta'nın parası Isparta'da kalacaktır.

KÜÇÜK ESNAFI BÜYÜK AVM'LERE EZDİRMEYECEĞİZ...

Kooperatif kurduğumuz takdirde fabrikadan direk bakkal esnafına mal sevkiyatını sağlamış olacağız ve  böylece büyük AVM’erle rekabet edebilir hale gelmiş olacağız. Kooperatif kurulduğunda firmalar gözünde küçük esnaf büyük esnaf farkını kaldıracağız ve hepimiz bir güç haline gelmiş olacağız.

Örneğin komşumuz Burdur'da şeker fabrikası var, Isparta’da herkes daha kaliteli olduğu için Burdur şekeri satıyor. Biz bunu aracı toptancıdan alıyoruz. Kooperatifimiz olduğunda toptancının karı esnafımıza kalmış olacak, küçük esnaflara büyük firmaların baskısını önleyeceğiz. Market kendilerininmiş gibi artık davranamayacaklar, çünkü küçük market ve bakkallar da para kazanmaya başlayacak. Ve artık bakkal esnafı da arkalarında güçlü bir oda yönetimini hissedecek ve buna göre kendilerine güvenerek ticaret yapacak.

ESNAFIMIZIN İYİ VE KÖTÜ GÜNÜNDE YANINDA OLACAĞIZ...

Bakkal esnafımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz, esnafımızın iyi ve kötü gününde yanında olacağız. Odadan mesaj geldiğinde aidat borcumuzu değil projelerimizi, etkinliklerimizi anlatacağız, esnafımızın düğününde ve cenazesinde oda olarak hep yanında olacağız. Onları hiç yalnız bırakmayacağız. Biz bu vaatlerimizi yerine getirmek için ekibimle birlikte bu göreve talibiz. Bize güvenin, gerisini merak etmeyin. Ayrıca şu anki mevcut başkanımıza ve genel sekreterimize de tüm emekleri için teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum