Küçük Mehteran Takımı, Kutlu Doğum Haftası'nı Kutladı

Isparta'da, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaşları 5 ile 13 arasında değişen 150 çocuktan oluşan "Mehteran Takımı", konser verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2014 16:29
Küçük Mehteran Takımı, Kutlu Doğum Haftası'nı Kutladı

Mimar Sinan Camii önünde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen konsere, Isparta Erenler Mehteran Takımı koordinesinde, yaşları 5 ile 13 arasında değişen Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu Mehteran Takımı ve Minik Nurlar Mehteran Takımı üyeleri katıldı.

Sancak, tuğ, kalkan, hamaili, nakkare, trompet ve kılıç taşıyan küçük mehteranlar, takma bıyıklarıyla da ilginç bir görüntü oluşturdu. Küçük mehteranlar, yaklaşık 2 saat süren konserde Genç Osman, Fetih, Tuna Nehri, Anayurt marşlarını çaldı.

Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' (S.A.V)'in doğumunun yıl dönümü olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her Kutlu Doğum Haftası'nda Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' (S.A.V)'in mesajlarından yola çıkarak ana bir gündem belirlediğini dile getiren Akçil, böylece insanların Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' (S.A.V)'i farklı yönlerini tanıma fırsatı bulduğunu kaydetti.

İnsanlık olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' (S.A.V)'in ahlakına, samimiyetine en çok ihtiyaç duyulan dönemden geçtiklerini ifade eden Akçil, "İnsanların, peygamberin örnek yaşantısını hayatlarına tatbik ederek yaşaması gerekir. Sadakat, bu şekilde gösterilebilir. Böylece yaşanılan birçok sorun da ortadan kaybolur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.