Küçükler Hayal Etti Büyükler Hayali Gerçekleştirdi

Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Bilim Haftası kutlamaları kapsamında “Bilim Şenliği” yapıldı.

Yayınlanma:
Küçükler Hayal Etti Büyükler Hayali Gerçekleştirdi

Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Bilim Haftası kutlamaları kapsamında “Bilim Şenliği” yapıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi ve Matematik Öğretmenliği Bölümü akademik personellerinden Doç Dr. Levent ZORLUOĞLU ve Doç Dr. Burcu DURMAZ rehberliğindeki 2. Sınıf öğrencileri tarafından ilkokul öğrencilerine mentörlük yapıldı.

Şenlikte toplumsal katkıyı arttırmak ve öğretmen adayları ile ilkokul öğrencilerinin gelişimine katkı sağlamak adına işbirliği yapıldı.

kucukler-hayal-etti-buyukler-hayali-gerceklestirdi-1.jpg

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda, yaklaşık 6 hafta boyunca yürütülen çalışmalar sonucunda 24-25 Mayıs 2023 tarihlerinde “Bilim Şenliği” gerçekleştirildi.

Şenliğe, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile Süleyman Demirel Üniversitesinde okuyan öğretmen adayları ve öğretim üyeleri aktif katılım sağladı.

Şenlik sonunda Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ali SOLMAZ tarafından öğretmen adaylarına Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Çalışma ile ilgili olarak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ali SOLMAZ, “Okulumuz 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin özellikle Fen Bilimleri dersinde, deneysel faaliyetlere karşı ilgilerinin farkındaydık. Öğretmenlerimiz ile birlikte, öğrencilerimizin bu yönlerini geliştirebilmek adına, ne gibi bilimsel faaliyetler gerçekleştirebileceğimiz üzerine fikir alış verişinde bulunduk.

Öğrencilerimizden gelen talepler ve öğretmen arkadaşlarımızla istişarelerimiz sonucu daha küçük sınıflardaki öğrencilerimizi de kapsayacak bir Bilim Şenliği yapamaya karar verdik. Tüm öğrencilerimizin hem akademik becerilerini hem de iletişim becerilerini kuvvetlendirmek adına giriştiğimiz bu çalışma için, Süleyman Demirel Üniversitesinde Eğitim Fakültesi’nden Doç Dr. S. Levent ZORLUOĞLU hocamızla iletişime geçtik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde hem öğrencilerimize hem de geleceğin öğretmenlerine daha fazla katkıda bulunması adına işbirliği gerçekleştirme kararı aldık.

kucukler-hayal-etti-buyukler-hayali-gerceklestirdi-2.jpg

Bu çalışma ile bizler, genç öğretmen adaylarına kapılarımızı açarak; kendilerini gösterebilecekleri, uygulamalar yapacakları, öğrenciyi daha yakından tanıyacakları ve kendilerini gerçek bir öğretmen gibi hissedecekleri bir ortam sunduk. Bu süreçte tecrübeli öğretmenlerimiz, öğretmen adayı arkadaşlarımıza destek verdiler ve onlarla tecrübelerini paylaşarak yol gösterici oldular. Şu an etkinliklerin yapıldığı alanda başta çocuklarımız olmak üzere herkes çok mutlu. Bu, okul olarak bizler için çok önemli bir kazanım.

kucukler-hayal-etti-buyukler-hayali-gerceklestirdi-3.jpg

Bu şenliği gerçekleştirebilmek için koordinasyonu sağlayan Müdür Yardımcımız Ayşe Nur ATAALKIN başta olmak üzere, bizlerden desteğini esirgemeyen Süleyman Demirel Üniversitesinden Levent ZORLUOĞLU ve Burcu DURMAZ hocalarımıza, sürecin aktif olarak yürütülmesini sağlayan genç öğretmen adaylarımız ile öğretmenlerimize, bu süreçte yer alan, destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Doç Dr. S. Levent ZORLUOĞLU ise “Bir çocuğun mutlu olması bir öğretmenin mutlu olmasıdır. Bir öğretmenin mutlu olması geleceği yönetecek çocukların mutlu olmasıdır. Ülkemizde bilgili ve mutlu yarınlar görebilmek adına canla başla çalışmaktayız. Keyifle içinde yer aldığım bir Bilim Şenliği gerçekleştirdik. 6-10 yaş grubundaki hem heyecan hem de sevinci hissedebilmek geleceğe karşı umudumu arttırdı.

kucukler-hayal-etti-buyukler-hayali-gerceklestirdi-4.jpg

Bilim şenliğinin amacına ulaştığını düşünüyorum. Toplumsal katkı anlamında gerek kendim gerekse Eğitim Fakültesi olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Bu şenliğin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Ruveyda ZENGİN ve Fatma Nur KAYHAN öğrencilerimize teşekkürü bir borç bilirim. ” dedi.

kucukler-hayal-etti-buyukler-hayali-gerceklestirdi-5.jpg

kucukler-hayal-etti-buyukler-hayali-gerceklestirdi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.