Küfürbaz Gazete Olarak Anılacak

Memur Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, yaptığı açıklamada "İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ve O’nun ashabına yapılan menfur yakıştırmaları lanetliyor ve bu tür yayınlara derhal son verilmesini istiyoruz" dedi.

Yayınlanma:
Küfürbaz Gazete Olarak Anılacak

Memur Sen Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, Fransız Mizah Dergisi Charlie Hebdo’da yayınlanan Hz. Muhammed karikatürüne ve dergiye Türkiye'den destek veren Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki gösterdi.

Osman Akçil, açıklamasında "Fransız Mizah Dergisi Charlie Hebdo’da, Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v.)’in tasvir tasvir edildiği karikatürün yayınlamasına ve söz konusu dergiyi Türkiye’de masum göstermek isteyenlere karşı tüm Türkiye olduğu gibi ilimiz de tek yürek olarak en anlamlı tepkiyi vermektedir. Memur – Sen Isparta Temsilciliği olarak söz konusu olayı en derin taleplerimizle kınıyoruz" dedi.

Akçil, "Peygamber Efendimiz (s.a.v) yapılan hakaret içerikli karikatürleri protesto ediyoruz. Çünkü, Peygamber Efendimiz bizim için vazgeçilmezdir. O bizim için annemizden, babamızdan, eşimizden, ailemizden ve her şeyimizden daha kıymetlidir. Ona yapılan hakareti asla ama asla Müslümanlar olarak kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz de. Son dönemlerde, barış dini İslam’a ve İslam’ın mukaddes saydığı değerlere yönelik sistematik bir karalama kampanyası yürütülüyor. Özellikle Batı dünyasında yayın yapan bazı gazete ve dergilerin öncülük ettiği ve aşırı siyasi akımların da destek verdiği bu saldırılar, 2006 yılında patlak veren karikatür kriziyle yeni bir mecraya girdi. Müslümanlar, kutsal değerlerini hedef alan menfur saldırılarla hakarete uğratılarak rencide edildi, rencide edilmeye de devam ediliyor. Uzun zamandır, Müslümanları yaralayıcı ve aşağılayıcı yayın yapan ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)’i tasvir eden çirkin karikatürlere sayfalarında yer veren Fransız Charlie Hebdo dergisine geçtiğimiz günlerde bir saldırı gerçekleştirildi. Hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan ve bu provokatif saldırının ardından, bir kez daha İslam karşıtı propagandalar arttı ve İslam’a yönelik aşağılayıcı yayınlar yapılmaya başlandı" dedi.

Akçil, Türkiye'de de Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere bazı gazetelerin Hz. Muhammed'e dil uzattığını söyleyerek "Öte yandan, adı geçen derginin yöneticileri, yaşanılanlardan ders çıkarmayarak, infiale yol açacak yeni bir karikatür krizini gündeme getirmiş, yüzde 99’ü Müslüman olan bir ülkemiz Türkiye’de ise bazı gazeteler hangi cesaretle canımızdan daha kıymetli olan peygamber efendimize dil uzatabiliyorlar. Ülkemizde Başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere batı hayranı gazetelerin bu çirkin saldırıya destek vermeleri büyük bir provokatif eylemdir buna destek verenleri şiddetle kınıyoruz. Müslümanların inançlarına ve değerlerine hakaret ve küfretmek ne basın özgürlüğü nede ifade özgürlüğüdür bunun adı rezilliktir, küfürbazlıktır. Müslümanların inançlarına küfreden cumhuriyet gazetesi bizlerin nezdinde ve basın tarihinde bundan sonra küfürbaz gazete olarak anılacaktır" diye konuştu.

Söz konusu yayınları ifade özgürlüğünün arkasına sığınan provokatif yayınlar olarak yorumlayan Memur Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, "İfade özgürlüğünün ardına saklanarak insanların kutsalına saldıran ve insanlar arasına nifak sokmaya çalışan bu tip provokatif yayınların insanlığın huzur ve barışına katkı sağlamayacağını aksine var olan huzura büyük zarar vereceğini vurgulamak istiyoruz. Her zaman özgürlüklerin önünü açan, toplumun barış ve huzuruna katkı veren sivil toplum kuruluşları olarak, toplumun huzurunu bozmak için yapılan bu tür saldırılara karşı herkesi dikkatli olmaya çağırıyor, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ve O’nun ashabına yapılan menfur yakıştırmaları lanetliyor ve bu tür yayınlara derhal son verilmesini istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum