Kulaktan Zehirlenip Ağızdan İshal Olmuş

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, geçtiğimiz günlerde Isparta’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun MHP ve Liderini hedef alan eleştirilerine aynı tondan cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2014 19:06
Kulaktan Zehirlenip Ağızdan İshal Olmuş

MHP İl Başkanı İsa Yalçın açıklamasında “Gömlek değiştiren AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeliye laf söyleme hadsizliğini göstermiş siyasi ahlakla seviyeyle asla bağdaşmayan üslupla adeta kulaktan zehirlenip ağızından ishal olmuşçasına seviyeyi düşürmüş 57. Hükümet dönemini anlatırken ‘sen Rahşan Ecevit in etekleri altına girdin’ deme densizliğinde bulunmuştur” dedi.

Soylu’nun siyasi geçmişine de göndermelerde bulunan Yalçın, “Siyasette ilkesizliğin diz boyu olduğu dönemde geçmişte çok ağır eleştiriler yaptığın çarkıfeleğe benzettiğin ve ‘bir gün kıratın iktidarında gökkubbeyi başına yıkacağız’, ‘boyan döküldü’, ‘bu yolsuzlukların hesabını biz soracağız’ dediğin kişiyi şimdi ‘dünya lideri’ olarak tanıyor onu genel başkanın olarak kabul ediyorsun sonra da etek altı siyasetten bahsediyorsun” ifadelerini kullandı.

Yalçın, açıklamasında Soylu’ya seslenerek “Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na bazı benzetmeler de bulunarak eleştirmeye çalışmışsın. Biz; “Ben Türk Oğlu Türk’üm elhamdülillah. Benim Babamda Anamda Türk Allah’a şükür. Ama Benim Türklük anlayışım ırkçı bir anlayış değildir. Anadolu’muzda farklı menşeilerden olan insanlarımız var. Biz Bin seneden beri bir ve beraber bu topraklarda yaşıyoruz. Ama başkalarının varlığını kabul ederken kendi varlığımızı niye inkar edelim.” “Atatürk ü inkar etmek Türk Tarihini İnkar etmektir” diyebilen bir adayın cumhurbaşkanı olması gerektiğini söylüyoruz. Bir defa bile “Ne Mutlu Türk’üm” diyemeyen birisinin cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini, şayet olursa da bu millete ve aziz şehitlerimize en büyük ceza, olduğunu söylüyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum