Kuleönü Etüt Eğitim Merkezi’nin Açılışı Yapıldı

Merkeze bağlı Kuleönü Kasabasında düzenlenen törenle Kuleönü Etüt Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2011 10:28
Kuleönü Etüt Eğitim Merkezi’nin Açılışı Yapıldı

Merkez önünde düzenlenen açılış törenine Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof: Dr. Durmuş Günay, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve Kuleönülü birçok vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde protokol konuşmaları yapıldı.
Isparta Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Göçmen konuşmasında; Kuleönü Etüt Eğitim Merkezinin dernekleri tarafından yaptırıldığını söyledi. Amaçlarının kasaba ve köylerde bilinçli bir gelişmeyi sağlamak olduğunu ifade eden Dernek başkanı Göçmen konuşmasında şunları söyledi; “Sosyal kaynaşmaya, huzura katkıda bulunmak, kültürel canlılığı sağlamak amacıyla; eğitim, sağlık ve tarım gibi alanlarda kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak kasaba ve köylerimize katkıda bulunuyoruz” dedi.

Kuleönü Belediye Başkanı Selahattin Kocabıyık’ın kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz; insanı mesut eden, memnun eden güzel bir manzarayla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında ; “Sayın Müsteşarımızın bu güzel açılışa iştirak ediyor olması tesadüf olarak nitelendirilse de çok güzel bir tevafuk olmuştur. Çünkü bu tür projeler Avrupa Birliğinin en çok mali destek verdiği projelerdir. Bu proje, bir entegre proje olarak Avrupa Birliğine müracaat ettiği takdirde çok ciddi kaynak bulur ve Isparta’nın bütün köylerinde yaygınlaşır.

Bir kere karşımızda bulunan insanlar çok hayırlı insanlardır. İyiyi tavsiye eder, kötülükten men edersiniz, dolayısıyla işleriniz hep iyi yönde devam eder. Güzel bir gelişime hep birlikte destek verdiniz, tabi bizim vilayet olarak yapabileceğimiz maddi ve manevi katkılar var. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Memduh Oğuz’un daveti üzerine kürsüye gelen Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, hazurundan anlaşıldığına göre etüt merkezine halk desteğinin olduğunu ifade etti.

Cangir; “Bu güzel proje Isparta’ya genelleştirilebilir. Bu proje hep aklımda kalacak ve ülke genelinde böyle bir proje AB’ye başvurduğu an burası hep aklımda olacak ve örnek olarak göstereceğim. Aynı zamanda kendi uzman arkadaşlarıma da böyle projelerin hazırlanması yönünde de talimatlarım olacak ve elimizden geleni yaparak bu tür projelerin ülke genelinde çoğalmasına katkıda bulunacağız. Biraz sonra açılışını yapacağımız etüt merkezinin hayırlı olması dileklerimle, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Kuleönü Etüt Eğitim Merkezinin açılışı yapılarak merkez hep birlikte gezildi.

Açılış töreni Isparta usulü helva kabune ikramıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.