Küllerinden Yeniden Doğuşunun Nişanesidir

Küllerinden Yeniden Doğuşunun Nişanesidir

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2020 11:46
Küllerinden Yeniden Doğuşunun Nişanesidir

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Bayramının 97’nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir” dedi.

Başkan Başdeğirmen mesajında, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Millî Mücadelenin Büyük Zaferle noktalanmasının ardından Atatürk’ün, ‘Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir’ dediği Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşını, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır.
Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve bugünkü düzeyine ulaşmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir.

Ülkemiz 2023, 2053, 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken ve gelişirken, bu ilerlemeye ve gelişmeye yılmadan, yorulmadan, azimle, çalışarak, omuz vererek, katkı sağlayacağız. Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.
Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir.

Milletimiz; Cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye hazırdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.