Kulüplerin Çoğu Zor Şartlar Altında Liglere Katılıyor

Isparta 32 Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kuddusi Karataş, Kadınlar 3. Ligi’nde yol ve deplasman giderlerinin TFF kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karataş, “Ancak bu karar değiştirilirse tüm kulüpler için hayırlı olur. Kulüplerin bir çoğu zo

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2017 11:32
Kulüplerin  Çoğu Zor Şartlar Altında Liglere Katılıyor

TFF 2017-2018 Sezonu Kadın Futbol Ligleri Müsabakaları Statüsünü kabul etti. Ancak yenidüzenlenen statüye göre geçtiğimiz sezonlarda kulüplere verilen yol ve deplasman giderleri isealınan karar gereği 3. Lig kulüpleri için kaldırıldı.Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 17.10.2017 tarih ve 69 sayılı toplantısında 2017-2018 Sezonu Kadın Futbol Ligleri Müsabakaları Statüsünü kabul etti.

Kabul edilen statü 19 Ekim 2017 tarihinde TFF’nin resmi internet sitesi TFF.ORG’da yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe girenyeni statüye göre bu sezon Kadın Futbol 3. Liginde mücadele edecek olan kulüplere geçtiğimizyıllarda verilen deplasman yol ve konaklama giderleri artırılması beklenirken tamamen kaldırılmasıkulüplerde şok etkisi yarattı. Statüde liglere katılım koşulları ve katılım teminatları değiştirilmezken3. Lig takımlarına verilen km başına yol gideri ile 200 km üzerindeki deplasmanlar için öngörülenkonaklama bedeli tamamen kaldırıldı.

3. Lig’de ilk devreyi 1. ve 2. sırada, sezon sonunda da ilk üçsırada bitiren takımlara topluca yol ve konaklama bedeli ödenmesini karara bağlayan TFF diğeryandan bu ödemelerin yapılabilmesi için maçlara en az 15 futbolcu ile çıkılması şartını da getirdi.Türkiye Kadın Futbol Ligleri 1. ve 2. Liginde mücadele edecek olan kulüplere km başına 2.00 TL ve200 km üzerindeki deplasmanlara 1500 TL konaklama bedeli ödenmesini statüye yazan TFFYönetim Kurulu 3. Lig kulüplerini aynı desteklerden yararlandırmama yoluna gitmesi kadın futbolunastatü darbesi olarak yorumlandı. TFF 3.Lig kulüplerine yol ve konaklama bedelini kaldırırken yenistatüye kulüplerden tepkiler gelmeye başladı.                

Isparta 32 Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kuddusi Karataş, yol ve deplasman giderlerinin 3. Lig için kaldırıldığı bilgisinin kendilerini de ulaştığını belirterek, “Biz buna rağmen liglere katılacağız. Ancak bu durumdan dolayı bir çok kulüp çekilme kararı alabilir.  Bizler ikinci yılımızda da liglere katılacağız. Isparta’mızın kızlarının spor yapmaları için her türlü imkanımızı zorlamaya çalışıyoruz. Ancak bu karar değiştirilirse tüm kulüpler için hayırlı olur. Çünkü kulüplerin bir çoğu zor şartlar altında liglere katılıyor. Ayrıca bu desteklerin kaldırılmasını değil, Sporcularımıza daha iyi imkanların sunulması için TFF ve sponsorlukların artmasını da bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.