Kumdanlı Halkı Ortaçağı Yaşıyor

İçme suyu sondaj kuyusunun elektrik faturaları ödenmeyince AKEDAŞ enerji vermiyor. 1 aydır kasaba halkına su verilemeyince halk çevre köylerden su çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2013 09:49
Kumdanlı Halkı Ortaçağı Yaşıyor

Kumdanlı’da yaşayan vatandaşlar adeta ortaçağ dönemlerini yaşıyor. Susuz kalan kasaba halkı kilometerlerce yol giderek çevre köylerden evlerine su taşıyor. Hayvancılıkta yapılan kasabada özellikle hayvanların günlük su ihtiyacını karşılamak büyük bir çileyi de beraberinde getiriyor.            

1 MİLYON TL DEVLETE BORÇ KALDI HALA 15 BİN TL BORÇ VAR            
AKEDAŞ yetkililerinden alınan bilgilere göre Kumdanlı Belediyesi’nin yaklaşık 10 yıldan bu yana içme suyu tesislerinde kullandığı enerjinin parasını düzenli ödemediği ve özelleştirme öncesine ait 1 milyon lirayı bulan borcun devlete kaldığı bildirildi. AKEDAŞ’ın özelleştirilmesinden bu yana da enerjibedelinin ödenmediği bu nedenle 15 bin lira civarında borcu biriken belediyenin geçtiğimiz ay içme suyu pompasının elektriğinin yetkililerce kesildiği haber verildi. Belediye hizmet binasının da 10 gün önce faturalar ödenmediği için elektriğinin kesildiğini haber veren AKEDAŞ burada bir kaç kez elektriğin belediye görevlilerince izinsiz açıldığını ve kaçak elektrik kullanımı yapıldığını bu konuda da yasal işlem yapıldığını haber verdiler.            

BORÇ ÖDENMEDEN AÇILMASI MÜMKÜN DEĞİL            
Bugüne kadar ödenmeyen elektrik faturaları nedeni ile defalarca elektriği kesilen içme suyu tesisinin siyasilerinde araya giresi ile açıldığı ancak TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından artık para ödenmeden elektrik verilemeyeceği bildirildi.            

KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ            
Vatandaşların 1 aydan bu yana susuz kalmaları üzerine başta Kaymakamlık makamı olmak üzere her yere başvuru yaparak rahatsızlıklarını dile getirdiği öğrenildi. Kaymakam Ahmet Altıntaş’ın halkın şikayetleri üzerine AKEDAŞ yetkilileri ile görüştüğü ancak bir sonuç alınamadığı öğrenildi. Diğer yandan belediyenin daha önceden elektrik bedeli olarak bankaya yatırdığı 7 bin liranın başka borçlar nedeni ile bloke olduğu AKEDAŞ avukatının bu blokeyi kaldırtmaya çalıştığı kaldırılması halinde elektrik enerjisinn yeniden açılacağı ileri sürüldü.            

MUHTAR SEÇİLECEK KİŞİNİN İŞİ OLDUKÇA ZOR            
Belediyenin yerel seçimler ile birlikte kapanacak olması ve idarenin muhtarlığa geçecek olması ile birlikte çeşitli gelir kayıplarına uğrayacak Kumdanlı’da muhtar olacak kişinin işi oldukça zor. Şu ana kadar 15 bin lira dolayında borcun olduğu AKEDAŞ bu borcu tahsil etmeden enerji veremediği takdirde yeni yönetim halktan bu parayı toplamak zorunda kalacak. Hali hazırda su parasının düzenli toplanmadığı Kumdanlı’da muhtar seçilecek kişinin bu parayı nasıl tahsil edeceği ve ne kadar sürede tamamlayacağı merak ediliyor.

Vatandaşlar Ortaçağdan kalma günleri andıran görüntünün bir an evvel sona ermesini bekliyor.

Çınaraltı Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum