Küme Düşürülmenin Maliyeti İnanılmaz

Ekonomi yazarı Deniz Gökçe'ye göre Fenerbahçe'nin küme düşürülmesinin maliyeti 1 milyar doları bulur.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2011 14:14
Küme Düşürülmenin Maliyeti İnanılmaz


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) neden ağır davrandığı ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin dev ekonomik gücü Türk futbolunun adeta lokomotifi durumunda. Olayın mali boyutunu Akşam gazetesinin spor yazarı Deniz Gökçe yazdı.


EKONOMİK ETKİSİ 9-10 MİSLİ OLUR

Gökçe'ye göre kararsızlık arttıkça futbolun marka değeri de düşüyor. Küme düşen bir Fenerbahçe'nin kayıp hanesini ekonomist gözüyle değerlendiren Gökçe, yan kalemleri hatırlatarak olası kaybın bilançosunu çıkardı.



"VARSAYIM olarak Fenerbahçe'ye verilecek bir küme düşme cezası, toplam futbol gelirinin yüzde 13 kadarını yaratan kulübü fena sallar. 2010-2011 Süper Lig gelirlerini 20 milyon TL ve 2010-2011 Avrupa gelirlerini 45 milyon TL kadar azaltabilir ve toplam 65 milyon TL zarar verirdi. Buna 2011-2012 gelirleri olarak da bir 100 milyon TL eklenir ve toplam iki yılda, 100 milyon dolar direkt gelir düşüşü olabilirdi. Toplam ekonomik etkisi ise nerede ise dokuz on misli olarak düşünülmek zorunda."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.