Kunduracılar Sitesinde indirim günleri başlıyor:

Kunduracı esnafı Cuma gününü bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2018 10:39
Kunduracılar Sitesinde indirim günleri başlıyor:

Isparta Kunduracılar Sitesi esnafları ve Belediye işbirliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘İndirim Günleri’ Cuma günü başlayacak. Oda Başkanı Ersan Süslü; “Ayakkabılarda yüzde 50’ye varan oranlarda indirim yapacağız” dedi. 

Gerek ülkede gerek Isparta’da yaşanan ekonomik sıkıntılardan bunalan esnaf çareyi indirim günlerinde arıyor. Bilindiği gibi, geçtiğimiz ay Belediye’nin de desteği ile Tarihi Üzüm Pazarında ‘İndirim Günleri’ yapılmıştı. Şimdi ise, aynısı Kunduracılar Sitesinde gerçekleştirilecek. Kunduracılar Sitesindeki indirim günlerinin ikincisi yapılacak. Zira, ilki geçen yıl yapılmıştı. 

SÜSLÜ; “İNDİRİM GÜNLERİNİ BEKLİYORUZ” 

Tüm kesimlerin olduğu gibi kunduracı esnafının da bugünlerde zor durumda olduğunu ifade eden Isparta Kunduracılar, Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Odası Başkanı Ercan Süslü, konu ile ilgili olarak yatığı açıklamada; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de alışverişin yavaşlamasından dolayı esnafımız zor günler geçiriyor. İmalatçı firmalar da vadeli satışları kapatması nedeniyle esnaflarımız ürün alamaz duruma geldi. Şuanda bir hayli yükselmiş olan faizlerin düşmesini ve buna bağlı olarak da vadeli alımların açılmasını bekliyoruz. Isparta Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek ikinci ‘Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri’ işte bu açıdan bizim için son derece önem arzetmektedir. 

“KUNDURACI 

ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA” 

Bilindiği gibi burası yani Kunduracılar Sitesi 1973 yılında yapıldı ve 45 yıldır kunduracılık adına halkımıza hizmet veriyor. Ancak, kunduracı esnafımız bu günlerde zor zamanlar geçiriyor. Döviz kuru ve faizlerde yaşanan artıştan dolayı imalatçı firmalar vadeli satışları durdurdu. Bu durum en fazla küçük esnafı yani bizi etkiledi. Öte yandan, vatandaşlar da eskisi kadar ayakkabı almıyor. Bu nedenle Belediyemizin destekleriyle düzenlenecek olan 2. Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri’ni dört gözle bekliyoruz ve bundan da çok umutluyuz. 

“ALIŞVERİŞ YAVAŞ OLDUĞU İÇİN 

ÖDEMELERDE ZORLANIYORUZ” 

Isparta Kunduracılar Odası olarak bize yani odamıza kayıtlı yüz esnafımız bulunmaktadır. Ancak bu binada üyelerimizin sadece yüzde 25’i hizmet veriyor. Diğer bir deyişle Kunduracılar Sitesi’nde ise 25 esnafımız hizmet veriyor. Diğer 75 kunduracı esnafımız ise şehrin çeşitli yerlerine dağılmış durumda. Kunduracılık Sektörü şuanda zor durumda. Alışveriş Merkezlerindeki büyük firmalar da sıkıntılı ancak küçük esnaf daha fazla sıkıntılı. Bu günlerde vatandaşlar da eskisi gibi alım yapmıyor. Bizi en çok vuran şey ise vadeli satışların kapalı olması. Şuanda Konya imalatçıyla çalışmıyor. İzmir’in bir kısmı da çalışmıyor. Yani imalat yapmıyorlar. Çünkü vadeli kapandığı için ham madde alamıyorlar. Alamayınca imalat yapamıyorlar. Yılbaşına kadar sektörde durgunluk yaşanacak gibi gözüküyor. Şuanda sitemizdeki esnafın durumunda da sıkıntı var. Alışveriş yavaşlayınca ödemeler aksamaya başladı. 

“BU SIKINTI SEKTÖRÜN 

GENELİNDE VAR” 

Ayrıca vadeli alımların kapanması nedeniyle esnafımız ürün alamıyor. Firmalar peşin para istiyorlar. Biz normalde 1-2 yıllık vadeli ürün alıyorduk. Bu açıdan esnafımızın önü kapandı. Ama sıkıntı sektörün genelinde var. Esnafın rahatlaması için vadeli satışların açılması şart. Vadelinin kapalı olması faizlerin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Ham madde firmaları bankalarla çalışıyorlardı, banka faizleri yüksek olunca çalışamıyorlar. Bu açıdan faizlerin düşmesini bekliyoruz. Faiz düşerse bizim sektörde vadeler açılır, vade açılınca eski sisteme gireriz. Dolar kuru 7 liradan 5,30’lara kadar düştü. Ama bizim sektörde henüz iş açılmadı. Dolar kurunun artışından sonra ayakkabılardaki artış yaklaşık yüzde 50 civarında oldu. 2019 yılında faizlerin düşmesini beklemekteyiz. Faiz düşmedikten sonra piyasada para dönmez. Bu da esnafı daha da zor duruma düşürür. 

“İNDİRİM GÜNLERİ CUMA 

GÜNÜ BAŞLAYACAK” 

İşte anlattığım gibi, kunduracı esnafımız yani üyelerimiz böylesine sıkıntı içerisinde iken bir anlamda imdadımıza sayın Belediye Başkanımız yetişti. Zira, geçen yıl ilkini yaptığımız gibi Isparta Belediyesi’nin destekleriyle 7 - 21 Aralık tarihleri arasında 2. Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri’ni düzenleyeceğiz. Geçen yıl indirim günlerimizi ilkbaharda yapmıştık. Bu sene Aralık ayında yapacağız. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Önümüzü açıyor. Belediye başkanımız esnafın durumunu biliyor. Bize yardımcı olmaya çalışıyor. Bu indirim günleri süresince fiyatları sezon sonu gibi düşüreceğiz. Daha uygun fiyatlara satmaya çalışacağız. İlkinin çok güzel faydası olmuştu. Geçen yıl yaptığımızın yarısı bile olsa faydası olur. Üniversite gençliğinin çoğu kunduracılar sitesinin yerini bilmiyor. İl dışından gelen bir memur 4-5 sene Isparta’da çalışıyor ama burayı bilmiyor. Fiyatlarımız Alışveriş Merkezlerine göre çok uygun ve ürünlerimiz de kaliteli” dedi.  

“TÜM ISPARTA HALKINI İNDİRİM 

GÜNLERİMİZE BEKLİYORUZ” 

Isparta Kunduracılar, Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Odası Başkanı Ercan Süslü, tüm Isparta halkını 7 – 21 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirecekleri ‘İndirim Günleri’ne davet ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.