Künefenin ‘Kral’ı Isparta’da

Hatay’da başladıkları tatlı yolculukta kısa sürede büyük yollar kat eden Kral Künefe, Hatay ve Antalya’dan sonra Isparta’da da lezzet durağı açtı. Kral Künefe, Hatay’ın o eşsiz lezzetini Isparta’ya getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2013 16:52
Künefenin ‘Kral’ı Isparta’da

Hatay’ın geleneksel lezzetlerinden olan ve dünyaya nam salan Künefe’nin tecrübeli ismi olan Kral Künefe, artık Isparta’da.

İşletmeciliğini Mehmet ve Mahmut Gürkan kardeşlerin yaptığı Kral Künefe, İsitklal Mahallesi’nde TEDAŞ altında hizmet vermeye başladı. Dün düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu ve çok sayıda davetli katıldı.

Ajans32’ye açıklamalarda bulunan Mehmet ve Mahmut Güner kardeşler, 7 kişinin istihdam edileceği Kral Künefe’nin Ispartalılara Hatay’ın dünyaya nam salmış geleneksel lezzetini taze taze sunmanın gururunu yaşadıklarını anlattılar.

KÜNEFE DİYE BAŞKA BİR ŞEY YEMEYİN
Isparta’da faaliyet gösterme sebeplerini anlatan Mahmut Güner, “Baktık ki, Isparta’da halka künefe diye başka bir şey yediriyorlar. Hatay’ın dünyaya nam salan o lezzeti Ispartalılara sunulan lezzet değil. O zaman dedik, işin başına geçelim ve Ispartalıya bu lezzeti sunalım. Bugün de açılışımızı yapmak nasip oldu” dedi.

TAZE TAZE SERVİS
Kral Künefe’nin geleneksel künefe lezzetini geneleksel sunumla yapacağını anlatan Gürkan, “Peynirimiz birinci sınıf. Hatay’dan geliyor. Kadayıf kendi imalatımız, Tereyağımız birinci sınıf ve Hatay’dan geliyor. Ustamız da Hatay’dan. Yani o bilinen Hatay Künefesinin lezzeti ve sunumu değişmeden Isparta’ya aktarılıyor. Kendimiz imal edeceğiz. Şoklama gibi bir durum olmayacak. Taze taze yapacağız, taze taze servise sunacağız” ifadelerini kullandı.

SADECE KÜNEFE DEĞİL
Kral Künefe sadece künefe de değil, genel olarak tatlı konusunda oldukça iddialı. Güner kardeşler, “Burada künefenin yanı sıra baklava çeşitleri, dondurma ve kadayıf çeşitlerimizle de Ispartalılara hizmet edeceğiz. Evlere paket servisimiz olacak. Dondurmamız da Kahramanmaraş’tan geliyor. Künefede ve tatlı çeşitlerimizde kaymaklı, dondurmalı ve sade seçeneklerimizle damak tatlarına hitap edeceğiz” dedi.

KURDELEYİ BAŞKAN YARDIMCISI KESTİ
Yapılan duanın ardından Başkan Yardımcısı Orhan Eren ve işletme sahipleri kurdeleyi birlikte keserek işletmeyi hizmete açtı. Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, “Isparta’mıza yeni bir hizmet sunacak olan kardeşlerimizi bu girişimci tavırlarından dolayı kutluyorum. Umut ediyorum ki, Isparta’ya güzel ve kaliteli hizmet sunarlar” dedi.
Kral Künefe İstiklal Mahallesi 113 Cadde No:64 (TEDAŞ altı)’de hizmet veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.