Küpçü MHP Genel Başkanlığa Aday Oldu

Sanayici İsmail Hakkı Küpçü, MHP'nin 10.Olağan Kongresi'nde genel başkan adayı olacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2012 09:29
Küpçü MHP Genel Başkanlığa Aday Oldu

Sanayici İsmail Hakkı Küpçü, MHP'nin 10.Olağan Kongresi'nde genel başkan adayı olacağını açıkladı.

Sanayici İsmail Hakkı Küpçü, MHP'nin Kasım ayında gerçekleştireceği 10 Sanayici İsmail Hakkı Küpçü, MHP'nin Kasım ayında gerçekleştireceği 10. Olağan Kongresi'nde genel başkan adayı olacağını açıkladı.

Küpçü, ANKA'ya yaptığı açıklamada, siyasette kaliteyi arttırabilmek adına, ortaya bir alternatif koymadan eleştiri yapmayacaklarını belirterek, "Mücadelemiz koltuk kavgası değil, zihniyet değişikliği mücadelesidir" dedi.

Küpçü, insanlar arasında rahatça istişarenin ve bilgi temeline dayalı karar verme anlayışının yerleştirilmesi gerektiğini, amaçlarının siyasette kaliteyi arttırabilmek olduğunu söyledi. Koltuk kavgası değil, zihniyet değişikliği için mücadele ettiklerini vurgulayan Küpçü, bilgiyi kullanabilmek için irade ve istek gerektiğini, bunların "şahsiyetli insan"ı oluşturacağını savundu. Gençlerin üçte birinin işsiz olmasının, bir ülkenin en büyük kaynak israfı olduğuna dikkat çeken Küpçü, şunları ifade etti:

"Mücadelemiz, Türkiye'de bilimin zihniyetini, çekirdeğini tekrar oluşturma üzerinedir. İyi yönetilen bir Türkiye, yeniden cihan devleti olabilir. Başkalarının topraklarıyla ilgili bir düşüncemiz yok, amacımız kendi topraklarımızda güçlü olabilmektir. Çalışmalarımızda da temeli adalet üzerine kuruyoruz."

İSMAİL HAKKI KÜPÇÜ KİMDİR?
1952 Isparta Şarkikaraağaç doğumlu olan Küpçü, 1976 yılInda ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1978 yılında AİTİA İYE'deki (Avrupa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Yüksek Okulu) öğrenimini tamamlayarak İşletme Bilim Uzmanı ünvanını aldı. 1979'da küçük sanayici olarak serbest çalışma hayatına geçti. İnşaatlar için çelik beton kalıpları ve çelik konstrüksiyon üretimine başladı ve halen sanayideki üretimi sürdürüyor.

1971'den itibaren çeşitli dernek, vakıf ve sivil kuruluşlarda yöneticiliklerde bulunarak toplum yararına çalışmalar yapan Küpçü, kurucusu olduğu "Avrasya Kalkınma ve İşbirliği Vakfı"nın yöneticiliği görevini sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.