Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Yayınlanma:
Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Gürkan İmam – Hatip Ortaokulu öğrencileri Mustafa Eryılmaz Güzel Ezan Okuma yarışması il birincisi. Furkan Akbıyık Hafızlık Yarışması il birincisi ve Gültekin Kökmen Kur’anı Kerimi güzel okuma il birincisi olarak önemli bir başarıya imza attılar. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde her yıl düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma’, ‘Güzel Ezan Okuma’ ve ‘Hafızlık’ Yarışmalarının il finalleri önceki gün yapıldı.

Işıkkent Mahallesindeki Proje Okulu olan Anadolu İmam – Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen yarışmalara; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halil Doğan, Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç, İmam – Hatip okullarının Müdürleri, İmam – Hatip okulları öğrencileri ve velileri katıldı. 

KIYASIYA YARIŞTILAR…

Söz konusu yarışmada 23 finalist mücadele etti. Proje Anadolu İmam – Hatip Lisesi Müdürü Cavit Güleç, ilk kez bir Kur'an-ı Kerim'i Güzel Yarışmasına ev sahipliği yapmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Güleç;”Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz İslam'ın mukaddes kitabı Kur'an-ı kerimin doğru ve düzgün yani tecvid ilmiyle okunmasını Rab'bimiz emretmiştir. Sevgili gençler! Maksadımız, Kuran-ı kerimi doğru ve güzel okuyan, onu rehber edinen nesiller yetişmesini sağlamaktır. Bu yarışmanın sebebi de budur. Yarışmaların imam hatip camiasına yaraşır bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum. Dereceye girip girmemekle ölçülmeyecek bir kazanç sahibi olduğunuzu, Allah katından insanlara sunulan büyük bir lütuf ve hidayet kaynağı olan Kur'anı öğrenme şansına sahip olmanın başlı başına büyük bir mükafat olduğunun unutulmamasını temenni ederim. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi yetiştiren anne ve babalarla, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. 

GÜRKAN İMAM – HATİP, 

TÜM BRANŞLARDA BİRİNCİ OLDU 

23 finalist öğrencinin mücadele ettiği yarışmada Doğancı Mahallesinde bulunan Gürkan İmam – Hatip Ortaokulu öğrencileri, tüm branşlarda birinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Buna göre; Okulun öğrencilerinden Mustafa Eryılmaz Güzel Ezan Okuma yarışması il birincisi. Furkan Akbıyık Hafızlık Yarışması il birincisi ve Gültekin Kökmen Kur’anı Kerimi güzel okuma il birincisi oldular. Yarışma sonunda finalist her öğrenciye çeşitli hediyeler takdim edildi.

ASLAN; “BİZİM İÇİN 

BÜYÜK BİR MUTLULUK” 

Gürkan İmam – Hatip Ortaokulu Müdürü Salih Arslan, okulunun öğrencilerinin bu başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma, Hafızlık ve Güzel Ezan Okuma yarışmalarında il birincisi olduk. İl birincisi olan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Emeği geçen öğretmenlerimize Fatih Kuran Kursu ve Mekke Kuran Kursu hocalarına emekleri için teşekkür ederiz” açılamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.