Kur'an'ı Hiç Böyle Okumadınız!

TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu hemşerimiz Dr. Hasan Özgür Özen’in projesi olan ve hazırlanarak piyasaya sürülen Kurani Mucize Kelimeler kitabı ile merak ettiğiniz tüm soruların cevabını kendiniz bulabiliyorsunuz.

Yayınlanma:
Kur'an'ı Hiç Böyle Okumadınız!

Kuranî Mucize Kelimeler adıyla piyasaya çıkan kitap; Kuran-ı Kerim’i farklı bir bakış açısıyla okuma fırsatı sunmasının yanında, Kur’an’da geçen, merak ettiğiniz kelime, konu ve kavramlarla ilgili ayetlere, bir arada ulaşabilmenizi sağlıyor.

DRHOO etiketiyle piyasaya çıkan ve TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür ÖZEN tarafından geliştirilen Kitap projesi bir ilk olma özelliği taşıyor. İlk kez böyle bir formatta hazırlanan Kur’an-ı Kerim’de geçen tüm kelime, konu, fiil, bağlaç ve kavramlar araştırılarak tek tek belirlenmenmiş, belirlenen bu kelime ve kavramların içlerinde geçtiği ayetler bir araya getirilerek başlıklar altında derlenmiş.

Kitap, Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an-ı Kerim Meali kaynak kullanılarak, sözlük formatında hazırlanmış. Tek cilt ve 2246 sayfa olan devasa kitapta, Kuran hakkında kafanıza takılan, merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz.

Kur’an-ı Kerim’de geçen isimleri, hayvanları, bitkileri, renkleri, sayıları, deyimleri, duyuları, duyguları, eylemleri ve hayatın anlamına dair diğer tüm kelimeleri, içinde geçtiği ayetler ile birlikte bir arada bulabileceğiniz gibi cennet ve cehennem, melek ve şeytan, iyi ve kötü, güzel ve çirkin, geçmiş ve gelecek, önce ve sonra, erkek ve kadın, genç ve yaşlı, evli ve bekar, zengin ve fakir gibi hayatın anlamına dair tüm kavramları, içinde geçtiği ayetler ile birlikte bir arada bulabiliyor ve sırası ile okuyabiliyorsunuz. Kuran’da isminizin hangi ayetlerde, kaç kere geçtiğini bulabiliyor, bir arada okuyabiliyorsunuz.

Bir evlilik aşamasında iseniz Kuran’da içinde evlilik geçen ayetleri, anne, baba, çocuk ve aile geçen ayetleri bir arada sırası ile okuyabiliyor, yolunuzu Kuran’ın ışığında aydınlatabiliyorsunuz. Borç veya alacakla ilgili bir sorun yaşıyorsanız, içinde borç, alacak ve para kelimelerinin geçtiği ayetleri bir arada, sırasıyla okuyabiliyorsunuz. Örneğin, Kur’an-ı Kerim’de aile, 73 ayette geçiyor.

Kuranî Mucize Kelimeler kitabında, içinde aile geçen tüm ayetler, aile başlığı altında bir arada derlenmiştir. Bu şekilde, Kuran’da geçen aile kavramı ile ilgili ayetleri bir arada okuyabiliyor ve Kur’an’ın ışığında aydınlanarak hayatınıza yön verebilirsiniz. Ölüm ve ahiret, cennet ve cehennem gibi merak ettiğiniz kelime ve konuların içinde geçtiği ayetlere kolay bir şekilde bir arada ulaşabilir ve sırasıyla okuyabilirsiniz.

Kitapta geçen kelimelerden örnekler vermek gerekirse; Kuran’da Alışveriş 10 ayette, aşk 1, ayrılık 69, bakire 2, başörtüsü 1, bebek 3, boşanmak 15, büyü 20, burç 3, cin 34, dedikodu 2, duygu 7, doğum 6, evli 4, efsane 1, ejderha 1, evlenmek 20, faiz 6, fal 2, fuhuş 5, gebe 4, gelecek 73, hamile 5, hastalık 29, içki 5, iktidar 8, kadın 120, erkek 80, eş 66, kırmızı 2, kıskanç 7, kurban 14, mucize 71, mesih 9, meyve 39, mutluluk 11, müjde 73, nikah 14, namaz 92, oruç 12, ölüm 153, para 2, ramazan 2, renk 11, rüya 13, sihir 20, uyku 10, ziyafet 4, yemek 98, zengin 30, zeytin 6 ve zina 14 ayette geçiyor. Kuran’da geçen tüm kelimeleri bir arada okuyabiliyorsunuz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.