Kur’anla Yaşamak Büyük Bir Saadettir

Kur’anla Yaşamak Büyük Bir Saadettir

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2018 15:15
Kur’anla Yaşamak Büyük Bir Saadettir

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Hafızlık tacını takan 71 Hafızı can – ı gönülden tebrik ederek, Kur’anın kainatta gelmiş geçmiş en büyük Kitap olduğunu belirterek; Kur’anla yaşamak ve onun emrettiği çizgide hayatımızı idame ettirmek büyük bir nimet ve büyük bir saadettir” dedi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, önceki gün düzenlenen İl Müftülüğüne bağlı Mekke Kur’an Kursu’nun 2017 – 2018 Eğitim – Öğretim yılı sonu Hafızlık Törenine katıldı. 71 Hafız öğrencinin taç giydiği törende bir konuşma yapan Yüce, geçtiğimiz günlerde Fransa’da Kur’an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkartılmasını talep eden 300 kişilik gruba sert tepki gösterdi.

YÜCE; “HEPİNİZDEN
ALLAH RAZI OLSUN”
Hafızlık Merasiminde kürsüye gelen Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, konuşmasında şunları söyledi; “Bugün burada çok önemli ve son derece gurur verici bir merasim yapılmaktadır. Kur’anı Kerim’i ezberleyerek Hafızlık mertebesine ulaşan 71 pırlanta gibi çocuğumuz bugün icazetlerini alacaklardır. Ben, büyük azim örneği göstererek Hafızlık mertebesine ulaşan bu çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyor, onları yetiştiren Anne ve babalarından, onlara hafızlık dersi veren hocalarından ve Mekke Eğitim Vakfı Başkan ve Yöneticilerinden Allah razı olsun diyorum.

“KUR’AN’IN EMİRLERİYLE
YAŞAMAK BÜYÜK BİR SAADETTİR”
Kur’anı öğrenmek çok yüce bir iştigaldir. Zira, Kur’anı Kerim yüce Dinimizin kutsal kitabıdır. Dolayısıyla Kur’an herşeyden daha önemlidir. Çünkü o Allah’ın kutsal kitabıdır. Bizlerin yol göstericisidir. Kur’anla yaşamak ve onun emrettiği çizgide hayatımızı idame ettirmek büyük bir nimet ve büyük bir saadettir.

“ÖNCE KUR’AN, SONRA
DİĞER MESLEKLER GELİR”
Bir ailenin diğer bir deyişe anne ve babanın çocuklarına hayatta öğretebilecekleri en büyük eser Kur’an – ı Kerimdir. Daha sonra diğer öğrenme ve tahsiller gelir. Bir çocuk ilk olarak Kur’anı Kerim’i öğrenmeli ardından göreceği tahsillerle doktor, avukat, öğretmen, hakim, savcı gibi meslek sahibi olabilir. Ama öncelik Kur’an öğrenmesidir.

“BURADAKİ OLAY BÜYÜK
BİR GURUR VE ONUR VESİLESİDİR”
Bakın bugün burada 71 kardeşimiz, evladımız Hafız olmuş ve merasimlerini gerçekleştiriyoruz. Ben, hepsini bir kez daha canı gönülden tebrik ediyorum. Bu olay aslında çok büyük bir olaydır. Çok büyük bir onur vesilesi ve gurur vesilesidir. Ne mutlu ki, onları hafız yapan anne ve babaları, onlara bu imkanı sunan Kur’an kursumuza. Hepsinden Allah razı olsun.

“ONLAR NE YAPARSA YAPSIN, KUR’AN
SONSUZA DEK KORUNACAKTIR”
Kur’anı Kerim’de Allah (c.c) şöyle buyuruyor. Kur’an benim kitabımdır ve sonsuza dek o korunacaktır’ Bizim dinimizin Kutsal Kitabı Kur’anı Kerim, Allah’ın emriyle sonsuza dek korunacağı ayeti kerimeyle sabit olmasına rağmen, kutsal kitabımıza saldırıların, uzatılan dillerin maalesef sonu gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde özgürlükçü geçinen Fransa yine 'özgürlük' bahanesiyle İslam'a saldırdı. Aralarında Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de bulunduğu 300 Fransız yazar ve siyasetçi, şiddet ve Yahudi düşmanlığı yaydığı iddiasıyla Kur’an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkartılmasını talep etti. Böyle bir şey asla olamaz olmayacaktır da.

“DİN ÖZGÜRLÜĞÜNDE AHKAM KESERLER,
DİNİ DEĞERLERE SAYGI GÖSTERMEZLER”
Bilindiği gibi, Fransa ve Fransa gibi bir çok Avrupa ülkesi insan hak ve özgürlükleri konusunda sürekli ahkam keserler. Ancak, kendilerinin insan hak ve hürriyetleri, din özgürlüğü konusunda uzaktan yakından alakaları yoktur. Avrupa Birliği ülkeleri bunu sürekli yapıyor. Başta Fransa olmak üzere bu Avrupa Birliği ülkelerinin yaptığı abesle iştigaldir. Zaten, bunlardan başka yönde bir tavır da beklemiyoruz. Bunların cibiliyeti budur” dedi.

“SAİD NURSİ YÜCE KİTAP
KUR’ANI ADRES GÖSTERMİŞTİR”
Konuşmasının devamında Bediüzzaman Said Nursi’nin Kur’anla ilgili konuşmalarından örnekler veren Milletvekili Yüce; “Mesela Said Nursî esas olanın, ilmi Kur'an-ı Kerim'den almak olduğunu bilakis vurgulamıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.