Kurban Bayramı Namazı Saat 07:08'de

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Pazar günü başlayacak olan Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2011 13:53
Kurban Bayramı Namazı Saat 07:08'de

Pazar günü başlayacak olan Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Müftü Avcı, İlimizde bayram namazının da 07.08 de kılınacağını hatırlattı. Avcı'nın mesajı şöyle;

"06 Kasım 2011 Pazar günü, dini ve milli hayatımızın en önemli zaman dilimlerinden sayılan ve toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerinden biri olan Kurban Bayramını idrak etmenin sevinç ve mutluluğuna ulaşacağız.

Bayramlar neşe ve sevinç günleridir. Birlik ve beraberliklerin pekiştiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı bu günlerde; akraba ve komşularla tebrikleşerek sevgi
ve saygı duygularının aktarılması, dargınların barıştırılması , kimsesiz ve muhtaçlara yardım edilmesi, hasta olanların ziyaret edilmesi en önemli görevlerimizdendir.

Bu bayrama adını veren ve Allah'a yakınlaşmak anlamına gelen kurban, belirli şartları taşıyan hayvanın ibadet niyetiyle usulüne uygun şekilde boğazlanmasından ibarettir.

Kur'an-ı Kerim'de "Rab-bin için namaz kıl ve kurban kes" buyrulurken, Yüce Peygamberimiz (S.A.V) de ; "Kurban kesiniz. Çünkü o babanız İbrahim'in sünnetidir." buyurmuşlardır. Ayrıca Hz. Peygamber (S.A.V)'in de kurban kestiği en sahih hadis kitaplarında nakledilmektedir. Bu uygulama Peygamber Efendimizden bu 1 güne kadar devam edebilmiştir. Hali vakti yerinde olanların bu dini görevi yerine getirmeleri, Hz. Peygamberin sünnetine tabi olduklarının bir göstergesidir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.