Kurbanlık Hayvanda Sıkıntı Yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, bu yıl kurban öncesi Isparta’da hayvan bolluğu olduğunu ve bu nedenle kurbanlık fiyatlarında artış olmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2012 17:38
Kurbanlık Hayvanda Sıkıntı Yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı öncesi, gerek küçükbaş gerekse büyükbaş hayvanda sıkıntı olmadığını bildirdi.

İPEK; “ÜRETİCİNİN ELİNDE YETERİ KADAR HAYVAN VAR”

Bu yıl Isparta’da geçen Kurban Bayramına göre iki kat daha fazla kurbanlık bulunduğunu belirten Müdür İpek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu yıl kurbanlık üretimi oldukça fazla. Üretici bayrama hazır. Ellerinde yeterince hayvan var. Bu nedenle vatandaşımızın endişe etmesine gerek yok. Bu doğrultuda kurbanlık fiyatlarında artış olacağını tahmin etmiyoruz" dedi.

HAYVAN SAYISI GEÇEN YILA GÖRE 2 KAT FAZLA

Geçen Kurban Bayramında 4 bin 933 büyükbaş ve 28 bin 385 küçükbaş hayvan kesildiğini kaydeden İpek, il dışına ise bin 878 büyükbaş ve 22 bin 285 küçükbaş hayvanın gönderildiğini açıkladı. 2012'de 7 bin 415 büyükbaş ve 43 bin 450 küçükbaş hayvanın üretiminin gerçekleştiğini kaydeden İpek, "Üretilen hayvan sayısı hayvancılık sektöründeki girişimcilere sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi verilmesinden, küçükbaş hayvana verilen desteklerin yüzde 50 oranında arttırılmasından ve belli alanlarda hayvan otlatmalarına izin verilmesinden bu yıl fazla” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.