Kurbanlık Satışları Başladı

Kurbanlık Satışları Başladı

Yayınlanma:
Kurbanlık Satışları Başladı

Kurban bayramına bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Hayvan Pazarında da kurbanlık satışları başladı. Bu nedenle vatandaşları da şimdiden hayvan bulma telaşı sardı. Kurbanlık satışı yapan besi çiftliklerini ziyaret etmeye başlayanlar, bütçelerine göre hayvan aramanın derdine düştü. 

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte kurbanlıklarda gerek pazarlarda gerekse besilerdeki satış yerlerini aldı. Günler öncesinden kurbanlık telaşına düşenler, şimdiden besi çiftliklerin kapısını çalmış durumda. Yazısöğüt Köyü sınırları içinde bulunan ve her hafta Çarşamba günleri kurulan Canlı Hayvan Pazarında da dünden itibaren kurbanlık satışlarına başlandı. 

YILMAZ; “ERKEN DAVRANAN 

HER ZAMAN KAZANÇLI ÇIKAR” 

Kurbanlık konusunda erken hareket etmenin her zaman avantajlı bir durum olduğunu ifade eden Besici Mehmet Yılmaz; “Bilindiği gibi, Kurban Bayramına bir aydan kısa bir süre kaldı. Dolayısıyla, gerek biz besicileri, gerekse kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşları şimdiden kurbanlık telaşı sardı. Hayvan Pazarında veya Hayvan Çiftliklerinde kurbanlık hayvan satışları başladı. Bizde her şeyin erken yapılanı kardır derler. İşte kurbanlık konusunda da böyle. Kurban alımında erken davrananların her zaman kazançlı çıkar. Geçtiğimiz yıla göre girdilerden dolayı kurbanlık hayvan fiyatlarında bir artış söz konusu Bu nedenle büyükbaş hayvanların fiyatı 4 bin 500 ile 12 bin lira arasında değişiyor. Girdi maliyetleri nedeniyle geçen seneye oranla yüzde 10 -15 oranında bir artış söz konusu” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum