Kurbanlıkları Kaç Paradan Alacağız?

Kurbanlıkları Kaç Paradan Alacağız?

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2015 16:51
Kurbanlıkları Kaç Paradan Alacağız?

Kurban Bayramına sayılı günler kala imkânı olan herkes yavaş yavaş kurbanlık bakmaya başladı. Ancak bayrama birkaç ay kala hem büyükbaş hem de küçükbaş et fiyatlarında yaşanan afaki artış vatandaşları kara kara düşündürmeye başlamıştı. Et ve Süt Kurumu hemen duruma müdahale ederek ithal hayvan getirileceğini açıklamış ve fiyatlar dengeye gelmişti.

500 BİN KÜÇÜKBAŞ VAR
Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, ilimizde ve ülkemizde küçükbaş kurbanlıklarda sıkıntı olmadığını belirtti. Bugün itibariyle Isparta’da yaklaşık 500 bin civarında küçükbaş hayvan olduğunu ifade eden Köroğlu, ‘’Hatta bu hayvanların yaklaşık 10-15 binini her yıl kurban bayramı öncesi satış için Ege Bölgesi’ne götürülüyor’’ dedi.

FİYATLAR 650-800 TL’DEN BAŞLAYACAK
Öte yandan bu yıl küçükbaş kurbanlıkların 650 ila 800 TL arasında satışının yapılacağını ileri süren Köroğlu, ‘’Hayvan pazarımızda da sıkıntı yok. Biz yine bayrama 1 hafta kala orada çadırımızı açıp bilgilendirme yapacağız’’ diye konuştu.

DESTEKLEME MÜRACAATLARI BAŞLADI
Son olarak 1 Eylül itibariyle 2015 destekleme müracaatlarının alınmaya başladığını da duyuran Köroğlu, ‘’Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden hayvan listelerini alacaklar ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne gelerek müracaat edecekler. 2015 yılı havyan başı destek miktarı 22 lira. Geçen yıl 20 liraydı. 28 Kasım’a kadar başvurular alınacak. Koyun Keçi Sistemi’nden listesini almayan kimse başvuruya gelmesin’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.