Kurbanlıkların Başında Yatıyorlar

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık satışları başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2014 12:28
Kurbanlıkların Başında Yatıyorlar

Dün gece Anadolu’nun değişik illerinden kamyonlarla küçük ve büyükbaş kurbanlıklar Aydın Hayvan Pazarı’na getirilerek satışa sunuldu.

Çoban köpeklerinin girişinin yasak olduğu pazar yerinde çobanlar olası hırsızlık olayı veya koyun ve keçilerin kaçma riskine karşı sürünün başında yatıyor.

Aydın Hayvan Pazarına bu gece itibariyle giriş yaparak getirdikleri hayvanları satışa sunan çobanlar, sezondan umutlu olduklarını ve bu yıl küçükbaş kurbanlıkların 600 TL ile 1200 TL arasında değiştiğini, büyükbaş kurbanlıkların ise kilosuna göre fiyatının değiştiğini belirttiler.Genellikle Afyon, Isparta ve Ağrıillerinden Aydın’a gelen çobanlar, yılın en heyecanlı günlerini yaşamaya başladılar.

Bu yıl sezondan ümitli olduklarını belirten çoban ve besiciler olası hırsızlık veya hayvanların kaçma riskine karşı kurbanlıkların başından bir an olsun ayrılmıyor. Geceyi koyunların başında kepenek giyerek ya da ot ve samanların üzerine serdikleri battaniye içinde geçiren çobanlar bu zorlu hayata alıştıklarını belirttiler.

Bugünden itibaren kurban bayramına kadar 24 saat satışın yapılacağı Aydın Kurban Pazarında, yeri müsait olmayanların satın aldığı kurbanlıkların kurban bayramına kadar emanet olarak bakılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.