Kurt'tan Muhalefet Partilerini Kızdıracak Açıklama

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, siyasette tansiyonun yükseldiği şu günlerde muhalefet partilerini kızdıracak bir açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2011 19:20
Kurt'tan Muhalefet Partilerini Kızdıracak Açıklama

Genel seçimlerde AK Parti’nin hedefinin 4 milletvekilliğini de kazanmak olduğunu söyleyen Milletvekili Kurt, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin referans alınarak kendilerine yeniden güç verilmesini istedi.

Kurt, “Isparta’da bu dönem 4 vekil çıkacak. AK Parti’nin hedefi 4 vekilliğin tamamını almaktır. Biz Isparta halkına hizmet etmenin heyecanı ile 4 vekil istiyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetin daha da artırılması noktasında bize güvenilmesi, bugüne kadar yaptığımız hizmetin referans olarak alınması, bize güç verilmesini istiyoruz” demişti.

AÇIKLAMAYA MHP’NİN CEVABI

Bu sözlere cevap veren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “4 milletvekilin hiçbir tanesi AKP’den olmayacaktır” dedi. Yalçın, şunları söyledi:

“Bu açıklamalar sayın Haydar Kemal Kurt’un kendi cephesinden baktığı değerlendirmelerdir. Onun açıklamasına herhangi bir şey söyleyemem ama birincisi bu konu ile ilgili verilecek cevabımız şudur. Kendilerinin, demokrasiden bahseden insanların hiç kimseye tahammülü olmadıkları ortadadır. Ben aslında doğru hizmet yapılması noktasında bir noktada katılıyorum. Isparta’da her siyasi partinin 4 milletvekiline talip olması lazım. Bizde MHP olarak iktidarda Isparta’nın 8 yıldır alamadıklarını 8 yıl boyunca iktidarın söz verip de yapamadıklarını yapabilmek için Milliyetçi Hareket’in Isparta’da 4 milletvekiline ihtiyacı vardır.

Bizde aynı duygularla kendisine söylüyoruz. Bir insanın Isparta’dan 4 milletvekili isteyebilmesi için, önce geçmişteki karnesine bakması lazım. Geçmişteki yaptıkları hizmetleri göz önüne getirsinler, ondan sonra çıkıp Ispartalıdan oy istesinler, milletvekili istesinler. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte tabiî ki her siyasi parti bütün milletvekillerini almak için vatandaştan oy isteyecektir. Ama şundan eminim ki o 4 milletvekilin hiçbir tanesi AKP’den olmayacaktır. Bunların bir tanesinin de Haydar Kemal Kurt olmayacağını buradan söylüyorum. Bu çalışmalar insanların bundan sonraki süreçte ki çalışmalarda daha dikkatli konuşmaları ve konuştukları konularla ilgili de Isparta’da kamuoyunda bizi böyle bu tür şeylere muhatap edip cevap vermemizi sağlayacak polemiklerden uzak durup artık bu güne kadar Isparta’ya yapılamayan ve Isparta’dan gidenleri geri getirmek, yapılmayan hizmetleri yapmak adına da çalışacak olan siyasi partileri de rahat bırakmalarını istiyorum”

AÇIKLAMAYA CHP’NİN CEVABI

CHP kanadında da durum farklı değildi. CHP Yusuf Erdoğan, bu açıklamalara cevap verdi. Erdoğan, “Tabi bu sayın vekilin düşüncesidir, fakat bunu düşünürken 8 yıl boyunca Isparta’ya ne yaptın diye çıkar biri sana sorar” dedi.

Erdoğan, “Sayın vekil, herhalde hayal kuruyor, hayal kurmak da güzeldir. Ancak gerçekle yüzleşmek, biraz şok etkisi yaratabilir. Şimdiden sayın vekilimiz bu duruma kendini hazırlarsa iyi olur” dedi ve Milletvekili haydar Kemal Kurt’a soru sordu:

“8 yıldır Isparta kamuoyu şunu söylemekteydi. Isparta öksüz, Isparta’ya bakılmıyor deniyordu. Galiba sayın vekil, Isparta’yı yetim bırakmak istiyor. Önümüzdeki dönemde bizden başkası gitmesin, tamamen bitsin gibi bir mantık güdüyor. Neye dayanarak sayın vekil bunu söylüyor? Bir soru daha soralım. Biz söylemiyoruz. Kendi il yönetiminden istifa ederek, milletvekili aday adayı olmak için bir arkadaşımız basın açıklamasında aynen şunu söylüyor: yüzü maskeli, eli çantalı milletvekili olmayacağım demiştir. Buradan soruyorum: bu arkadaşımız acaba bu cümleyi kime söyledi veya bunu söylemekle neyi kastetti. Isparta’da yüzü maskeli, eli çantalı milletvekili kimdir acaba? Sayın vekilimize elbetteki sorulacak çok sorumuz var. Isparta’ya çok hizmet verdik diye karambola getiriyor. Çok demenin bir anlamı yok. Çok nedir? Bize, Isparta halkına, kamuoyuna çıkıp biz şu şu şu hizmeti getirdik diye maddeler halinde sıralasınlar, lütfen cevap verebilirler mi?

Tavsiyem, 4-0 istemesine gerek yok. Isparta halkının huzuruna çıkarak, ey halkımız bize destek verdiniz, oy verdiniz, milletvekili seçtiniz, ama biz de elimizden geldiği kadar Isparta’ya bir şeyler yapmaya çalıştık ama başarılı olamadık, sizlere layık olamadık,sizlerden özür diliyoruz derlerse Isparta halkı demokrattır, hoş görülüdür, yine sayın vekili bağışlayacaklardır.

Isparta’ya bir şey yapmadı ki. Isparta’ya hizmet yapılsın, sorunlar Ankara’ya taşınsız diye seçildi. Bugüne kadar Isparta’yla ilgili mecliste ben şunu gündeme getirdim diye cevap verebilirler mi? Parlamentoda 2 parti olsun, diğerleri olmasın diyebiliyorsa, bu anlayıştaysa bir ülkede Başbakan, ee milletvekilinin de bunu istemesi Isparta’dan başka partiden milletvekili gitmesin demesi gayet doğal. Onların anlayışına göre böyle. Demokrasi anlayışları demek ki bu kadar diyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum