Kurulacak 3. Fabrikanın Arazisi'de Satın Alındı

Isparta Belediyesi tarafından 1001 Evler Mahallesi üstünde Yakaören mevkiinde kurulan fabrikalara bir yenisi daha ekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2011 17:53
Kurulacak 3. Fabrikanın Arazisi'de Satın Alındı

Isparta Belediyesi aynı mevki üzerinden 10 bin 600 m2’lik bir arazi daha satın alarak üçüncü fabrikanın kurulma çalışmalarına başladı. belediye satın alınan arazide alan düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.


Bilindiği üzere aynı alan içerisinde Ortadoğu’nun en büyük kapasitesine sahip olan BİMSBLOK fabrika kurulması için çalışmalar başlamış ve önümüzdeki hafta içerisinde bu fabrika deneme üretimine başlayacak duruma gelmiştir. Yine aynı saha içerisinde hammaddesi pomza olan doğal yalıtım fabrikasının temeli atılmış ve inşasına başlanmıştı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın fabrikalar zincirine yeni birini daha eklemek için arazi içerisinde bulunan 10 bin 600 m2’lik bir arsa daha satın aldı. Alınan arsada arazi düzenleme çalışmalarına başlandı. Çok kısa süre içerisinde de alan temel atılacak hale getirilecek.


Almanya’daki fuara katılan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, buradaki şirketlerle görüşerek kurulacak 3. fabrika için ön çalışmalara başladı.


Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “halkımızın da bildiği gibi 2011 yılı başında bir söz söylemiştik. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 15 Ocak 2011 tarihinde Isparta’da yapmış olduğu temel atma töreninde bu günü bir milat kabul ettiğimizi söylemiştik. 2011 yılının başlarında bugünlerde deneme üretimine başlayacak olan BİMSBLOK fabrikamızın temelini atmıştık. Bu gün o fabrikamız artık faaliyete geçer duruma geldi. Bu fabrikamız bitmeden aynı saha içerisine yine hammaddesi pomza olan doğal yalıtım fabrikamızın temelini attık. Bu fabrikamızın da bina projesi tamamlandı ve inşaatına başlandı. Bu fabrikamız da Türkiye’deki yalıtım fabrikalarının üzerinde bir kapasite ile üretim yapacak. İşte bu hızımızı devam ettiriyoruz.

Aynı araziye 3. fabrika kurmak için yeniden kolları sıvadık. Bunun için fabrika sahası içerisinde bulunan 10 bin 600 m2’lik arsayı vatandaşın gönül rızası ile satın aldık. Bu gün ekiplerimiz bu alanda alan düzenleme çalışmalarına başladı bile. Çok kısa süre içerisinde Isparta’lı hemşerilerimizle birlikte tekrar bunun temelini atacağız. Şimdiden 3. fabrikamız Isparta halkımıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.