Kurulmamış Şirkete İşyeri Kiraladılar

Yalvaç Belediye Meclisi Ocak ayı oturumunda ilginç bir kiralamaya imza attı. Belediyeye ait Kültür Merkezi’nde bulunan 70 işyeri henüz kurulmamış bir şirkete kiralandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2013 17:15
Kurulmamış Şirkete İşyeri Kiraladılar

Yalvaç Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısında,belediye ait Kültür Merkezi'nde bulunan 70 işyerinin, henüz kurulmamış bir şirkete kiralanması kararı alındı. Karar, 4 Ak Partili üyenin red oyuna karşın, 4 DP'li, 3 CHP'li, 1 MHP'li üye ve başkanın kabulüyle 9 oyla meclisten geçti.

Söz konusu madde, belediye meclisinin gündemine şu şekilde konulmuştu: "Mülkiyeti Belediyemize ait Kültür Merkezinde asma kat, zemin kat, bodrum kat’ta bulunan yaklaşık 70 adet işyerinin Yalvaç İŞGEM Ltd. Şti. (İş Geliştirme Merkezi) adı altında kurulacak olan şirkete (kurulması şartıyla) 10 yıllığına 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e bendi gereğince kiraya verilmesi konusunun görüşülmesi..."

Gündeme konulan maddede açık açık henüz şirketin kurulmamış olduğu yazılmış iken, böyle bir maddenin hem gündeme alınması hem de oylanması aşamasında hukuki geçerliliğinin sorgulanmaması ve oylanarak kabul edilmesi bazı çevreler tarafından bir skandal olarak değerlendiriliyor.

KARARIN GEÇMİŞİ
Belediyeye ait Kültür Merkezi’ndeki 70 işyerinin kurulmamış olan bu şirkete kiralanmasının gerisinde, KOSGEB tarafından verilen İŞGEM desteğine yapılan başvuru var. Yaklaşık bir yıldır süren çalışmalarla Yalvaç Belediyesi, Yalvaç Genç İşadamları Derneği ve Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı işbirliğiyle ilçemize bir İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kurulması yolunda KOSGEB’e verilen projenin, geçtiğimiz haftalarda düzeltilmesi kaydıyla kabul edildiği öğrenildi. Desteğin verilmesinin şartlarının başında da İŞGEM’i yönetecek bir şirket kurulması zorunluluğu geliyor. Bir süredir bu şirketin kurulması konusunda çeşitli arayışlar içerisinde olan Tekin Bayram, iddialara göre, şirketi kurarken ana ortağın Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı olmasını istiyor. Hatta, bu konuda büyük ortak olmak isteyen Yalvaç Genç İşadamları Derneği’nin bu isteğinin de Tekin Bayram tarafından bu yüzden reddedildiği ileri sürülüyor.

TEKİN BAYRAM NEDEN BU KARARI ŞİRKET KURULMADAN ALDIRDI?
Başkan Tekin Bayram’ın şirket kurulmadan bu kararı Belediye Meclisi’nden çıkarmasının arkasında ne olduğu da merak konusu oldu.
İddialara göre, başkanın bu projeyi vakıf üzerinden yürütme amacı olması nedeniyle, şirket kurulduğunda, vakıf ağırlıklı olduğunun görülmesi nedeniyle bu kararın belediye meclisinden çıkma ihtimalinin düşük görülmesi nedeniyle Tekin Bayram’ın bu kararı şirket kurulmadan aldırmak istediği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum