Kurulmasa Daha İyiydi

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Kent Konseyi’nin amacına uygun hareket etmediğini belirterek, belediyenin yan kuruluşu gibi davrandığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2014 17:33
Kurulmasa Daha İyiydi

Şenol, “Kent Konseyi bizim gözümüzde çok basit bir dernekten bile düşük seviyede. Hiç kurulmasa daha iyiymiş” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Kent Konseyi’ni eleştirdi. Isparta’nın birçok sorununda Kent Konseyi’nin sessiz kalması ve amacının dışında hareket ettiğini ileri süren Şenol, Konseyin ilimizde yarım bir yapı oluşturduğunu söyledi. Bu oluşumu başında desteklediklerini ve herkesi kucaklaması için meslek ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin olmasını istediklerini belirten Şenol, “Ne yazık ki bu yeterli olmadı. Her şeye rağmen biz yarım yapıda da Kent Konseyi’ni destekledik. Kent Konseyi’nin şehir yapılanmasında önemli görevler üstlenebileceğini düşünmüştük” dedi.

KONGRE OLDUĞUNU GAZETEDEN OKUDUK

Öte yandan Kent Konseyi’nin sessiz sedasız yapılan kongresine de değinen Şenol, şu eleştirilerde bulundu; “Yerel seçimlerden sonra Kent Konsey’inde Genel Kurul yapılıyor. Yeni binalarına taşınmışlar ama bilgimiz olmadı. Kongre yaptılar. Kongrenin olduğunu gazetelerde okuduk. Kongreye Isparta’nın tüm kurum ve kuruluşları, dernekler davet edilmeliydi. Kent Konseyi’nin kuruluş iddiasında her kesimi kucaklama amacı var. Bir Yönetim Kurulu listesi yapmadan önce bunu sivil toplum kuruluşlarıyla neden paylaşmazsınız? Farklı bir aday çıkması için neden kamuoyuyla paylaşmazsınız?

HİÇ KURULMASA DAHA İYİYMİŞ

Kent Konseyi bizim gözümüzde çok basit bir dernekten bile düşük seviyede. Kaptı kaçtı usulü liste yapmışlar, kimsenin haberi yok. Belediyenin yan kuruluşu gibi. Hiç kurulmasa daha iyiymiş. Kent Konseyi’nin Tabipler Odası’nın, Baro’nun, Mimarların temsilcileri olmalı. Kentsel Dönüşümle ilgili görüş bildirmeleri lazım ama yapmadılar. Okul dönüşümlerinde süreç bitti ondan sonra görüş belirttiler. Belediyenin her icraatını Kent Konseyi’nin takip etmesi gerekir. Kent Konseyi başından yarım yamalaktı. Sonradan canlansın diye bekledik. Ama şuanda suskun, etkisiz, toplumda karşılığı olmayan bir pozisyonda.

ANTALYA’NIN KENT KONSEYİ ÇOK GÜÇLÜ

Antalya çok süper çalışıyor. Isparta’da yapılmayan bir otel vardı. Antalya Kent Konseyi engel oldu. Dereboğazıyla ilgili onlar görüş bildirdiler. Kent Konseyi belli bir aşamadan sonra ekonomik özgürlük kazanıyor. Gücünü oluşturuyor ve siyasi partiler üzerinde de baskı kurabiliyor.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum