Kurultay Başkanı Yormuş...

Kuruluşunun 91'nci yıldönümünü kutlayan CHP, kutlama programına gazetecileri davet ederken 'ince' bir hata yaptı... Davetiyede "92. Kuruluş Yıl dönümü etkinliği çerçevesinde" ifadeleri kullanıldı. Oysa CHP bu yıl 91'nci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2014 14:22
Kurultay Başkanı Yormuş...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 91'nci yıldönümünü 9 Eylül 2014 tarihinde kutladı.

Ancak, 5 Eylül tarihinde gazetecilere gönderilen davetiyede İl Başkanı Vedat Şenol küçük bir hata yaptı. basın kuruluşlarına gönderilen ve İl Başkanı Vedat Şenol imzalı davetiyede "Cumhuriyet Halk Partisinin 92. Kuruluş Yıl dönümü etkinliği çerçevesinde 09/09/2014 Salı günü saat 12.30 da Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacaktır. Ayrıca ardından günün anlamını ifade eden bir basın açıklaması yapılacaktır. Gereğini bilgilerinize sunulur" ifadeleri kullanıldı.

CHP 9 Eylül 1923 tarihinde kuruldu. Basit bir matematik hesabıyla partinin 92 değil, 91'nci kuruluş yıldönümünü kutladığı anlaşılıyor. Öyle ki, Şenol, kutlama programında yaptığı açıklamada da 91'nci yıldönümü ifadesi kullandı.

Yani davetiyede küçük bir hata yapıldığı anlaşılıyor. Olabilir insanlık hali... Biz de kurultayda Muharrem İnce'yi destekleyen ve kurultay sonunda 'kaybeden' tarafta yer alan Vedat Şenol'un kurultay sürecinde oldukça yorulduğu ve bu yüzden bu hatanın normal olduğunu düşündük.

CHP kurulalı tam 91 yıl, bin 92 ay, 4 bin 748 hafta, 33 bin 238 gün oldu. Türk siyasi hayatında önemli bir yeri olan CHP'nin kuruluş yışdönümünü biz de Ajans32 ailesi olarak kutluyoruz...

https://www.ajans32.com/chp-91-yasinda--23965h.htm

İŞTE O DAVETİYE



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum