Kurultayın İkinci Gününde Kılıçdaroğlu Konuştu

Kılıçdaroğlu, CHP kurultayının 2. gününde konuştu.Cumhuriyet Halk Partisi'nin 17'inci Olağanüstü Kurultayı olaylı başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2012 13:35
Kurultayın İkinci Gününde Kılıçdaroğlu Konuştu

Kılıçdaroğlu, CHP kurultayının 2. gününde konuştu.Cumhuriyet Halk Partisi'nin 17'inci Olağanüstü Kurultayı olaylı başladı. Kurultay'ın yapılacağı salonun girişinde, delegeler dışındaki parti üyelerinin salona alınmaması sebebiyle kısa süreli arbede yaşandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kurultayda kürsüye çıkan ilk isim Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Hiçbir delegeyi yönlendirmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Onları özgür iradeleri ile başbaşa bıraktım." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün tüzüğümüz kabul edildi, katılan bütün delegelerin oy birliği ile kabul edildi. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi'nin delegelerine birkez daha birkez daha teşekkür ediyorum. CHP'de değişimin ve dönüşümün altına imza attıkları için teşekkür ediyorum. Hiçkimseye telefon açıp şöyle oyunu kullan veya şöyle yap demedim. Onları özgür iradeleri ile başbaşa bıraktım. Onların özgür iradesine de ipotek koymadım. Herkes özgürce gelip düşüncelerini söyleyip oyunu kullanmalı dedim, çünkü ben Cumhuriyet Halk Partili delegelere güveniyorum, onların yurtseverliklerine güveniyorum. Onlar boşuna Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmadılar. Üyelerimiz onları boşuna delege seçmedi. Onların bilinçlerine sağduyularına güveniyorlar, biz de inanıyor ve güveniyoruz. O nedenle onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Gök, Kendini Savundu
Kürsüye çıkan ikinci isim, Mersin Milletvekili İsa Gök'tü. Gök, uğradığı saldırıyı değerlendirdi, "Ben genel başkanın konuşmasını kesmeye çalışmadım" diyerek kendini savundu.

İsa Gök şunları kaydetti: "Parti hukuki tartışma içine itilmesin, çaba buydu. Ama arkadaşlar önergemi dakikalarca vermeyi başaramadım... Dediğim tek şey yapılan saldırıyı göstermeye çalışıyorum. Ben saldırıya bakın diye bağırıyorum ama bakılmadı...Bir tek kişinin muhalif olarak gelip konuşmasına dahi tahammül gösterilemeyecek ise parti hukuku bu noktaya gelecekse bizim arkadaşlarımız, partimizin meclis grubunda, iç tüzük değişikliğinde antidemokratik hükümler içeriyor, muhalefetin sesi kısılıyor eleştirilerini nasıl yaparız arkadaşlar" dedi. Gök'ün konuşması sırasında da gerginlik devam etti.

Muhaliflerin Gündem Maddeleri Reddedildi.Daha sonra yapılan oylamada muhaliflerin gündem maddeleri reddedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.