Kurutma Fırını Geldi

Isparta Belediyesi şirketlerinden BELMAŞ bünyesinde kurulumuna devam edilen İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesislerinin üst çatı kapatma işlemlerine başlanıyor.

Yayınlanma:
Kurutma Fırını Geldi

İzolasyon-Yalıtım ve Mikronize Tesislerin kurutma fırınının ilk parçası da şehre ulaştı. Bir TIR ile getirilen fırın fabrika alanına indirilirken, fabrika alanında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bimsblok fabrikasını 3 vardiyaya çıkaracak olan kırma eleme ve bant sisteminin de bir hafta içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Fabrika alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kurutma fırınının Türkiye’nin en büyüğü olduğunu söylerken, fabrikanın ana değirmeninin de gelmek üzere olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kapasite olarak, makine olarak 28 metrelik uzunluğa sahip olan kurutma fırını ile fabrikamız Türkiye’de ilk oluyor. Fabrikamızın belkemiği kuruldu. Makine ve mali konuları zamanında çözüyoruz. Fabrikamız 1-2 aya kadar tamamlanacak. Fabrikamızı zamanından önce bitirmiş olacağız.

İzolasyon Yalıtım ve Mikronize Tesislerimiz üretim kapasitesi bakımından Türkiye’de hatta Dünya’da tek oluyor. Saatte 15’erden 30 ton mal üretilecek. Bu fabrikamız Isparta ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Bu fabrika ile istihdama katkı sağlıyoruz. Üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Uygulanan politikalar tüketen toplum üzerine endeksleniyor, biz ise üretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.