Kurutmaz, Cinci Hocalara Kayıp Silahı Aratmış

Kurutmaz, Cinci Hocalara Kayıp Silahı Aratmış

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2016 11:26
Kurutmaz, Cinci Hocalara Kayıp Silahı Aratmış

Aydınlık yazarı Oktay Yıldırım, Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz’ın birlikte kaybolan silahı cin çağırarak aramasının hikayesini yazdı. Kurutmaz, Cemaat’in darbe girişimi nedeniyle tutuklanmış ve TSK’dan ihraç edilmişti.

Aydınlık yazarı Oktay Yıldırım, Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz’ın birlikte kaybolan silahı cin çağırarak aramasının hikayesini yazdı. Kurutmaz, Cemaat’in darbe girişimi nedeniyle tutuklanmış ve TSK’dan ihraç edilmişti.
Olayın başlangıcını Yıldırım şöyle anlattı: “Tarih, 22 Kasım 2015. Yer Isparta, Komando Er Eğitim Tugayı. Tugay Karargâh Bölüğü’ne ait bir G-3 piyade tüfeğinin eksik olduğu sayımda ortaya çıktı. Tüfeğin tam olarak ne zaman kaybolduğu bilinmiyordu. Kusur büyüktü. Olay adli boyuta ulaşınca EDOK Komutanı Org. Kamil Başoğlu komutan dahil bütün subay ve astsubayların ikinci bir emre kadar eve gitmelerini yasakladı. Günlerdir mesaide kalan personel tugayda aramadık yer bırakmadı, ama nafile. Üstelik tugayın içi çeşitli inşaat çalışmaları yüzünden taşeron firma işçileriyle doluydu. “

ŞEYHLER HOCALAR BİRLİĞE GELİYOR
“Tugay Komutanı Tuğg. Mustafa Kurutmaz, Adıyaman’lıydı. Ergenekon-Balyoz davalarının çok sayıda general adayını tasfiye ettiği sırada general olmuştu. Dini inançlarına düşkün biriydi, hatta bir önceki yıl karısı Umreye bile gitmişti. Son yıllarda bu tip davranışlar siyasi çevrede takdir topluyordu.” diyen Aydınlık yazarı Yıldırım “Türk aydınlanmasının lokomotifi olan ordunun 21. Yüzyıldaki temsilcileri dâhiyane çözümlerini buldular. Nefesi kuvvetli cinci hocalar, şeyhler, müneccimler sırasıyla birliğe gelmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

“BENİM CİNLERİM GADDARDIR”
Oktay Yıldırım devamında yaşananları şöyle anlattı:
“Ben kışlada görev yapan arkadaşlarımla, mesailerinin 13’ncü gününde konuştum.
Arkasında subay ve astsubaylar, elinde un eleğiyle bir detektör gibi gezerek ‘şurayı kazın’ diye yer göstereninden, ‘toprak altında değil diz üstünde bir yerde’ diye çalı dibi aratanına kadar her cinsten hoca efendi.
İçlerinden biri, ‘burada çok hoca var, ben arayamam’ bile demişti.
Bir tanesi ana bilim dalı başkanı havalarında, ‘ben askeri konulara bakmıyorum’ demişti.
Bir tanesi, ‘benim cinlerim gaddardır, o silahı bulurum ama çalanı öldürürler o yüzden bakamam’ demişti…
Biri telefon eden askerlere ‘orası peygamber ocağı, silah mı kaybolurmuş, biz de size güveniyoruz kardeşim’ diye askerlik dersi vermişti.

UZAYDA 19 UYDUSU BULUNAN ORDU
13 gün içinde çok sayıda cinci hocayla görüşülmüş, bunların yaklaşık yirmi tanesi kışlaya gelip cinleriyle arama yapmıştı. Kışlanın her yeri kepçelerle kazılmıştı. Ergenekon soruşturmaları sırasında uyduruk gizli tanıkların sözleriyle silah ya da ceset bulmak için kazılan kışlalar, şimdi cinci hocaların sözleriyle kayıp tüfeği bulmak için kazılıyordu.
Askeri savcı subay ve astsubayların ifadelerini alırken, bazı askeri personel gusül abdesti alıp istihare uykusuna yatarak silahın yerinin kendisine malum olmasını bekliyordu. Kim bilir, belki çaresizlikten, belki de…
Uzayda 19 uydusu bulunan, dünyaya kafa tutan Türk Ordusu’nun bir tugayı, başındaki komutanın sayesinde kaybolan tüfeğini cinlerle ve müneccimlerle bulmaya çalışıyordu.

ÖZEL HOROZUN KERAMETİ
Cinci hocaların bir marifetlerinin olmadığı ortaya çıkınca bu rezil çabalama da son bulur diye düşündüm ama yanılmıştım.
Tüfeğin kaybından bir ay sonra, 20 Ocak 2016’da tugay komutanının memleketi olan Adıyaman’ın Kâhta ilçesinden bir hoca daha geldi. Büyük bir hürmetle karşılandı. Besbelli, uzun saçlı, gözleri sürmeli, şalvarlı, adeta Ortaçağ yerleşkelerinden birinden fırlayıp gelmiş bu tuhaf adam pek mühim biriydi…
Yöntemi diğerlerinden çok daha farklıydı. Elinde kerametli bir horozu vardı.
Cinci horoz ve onun piri olan Sürmeligöz iş başındaydı.
Sürmeligöz’ün talimatları doğrultusunda 140 erbaş-er ve 12 rütbeli hemen toplandı. Sürmeligöz bir odaya girdi, yanına da bir gözlemci istedi. Atatürkçü, çağdaş subay-astsubayların içinde küfrün ve isyanın bini bir paraydı, ama emir yapılacaktı.
Sürmeligöz, heybesinden çıkardığı kırmızı boya ile horozu boydı. İçeri giren her asker elini bu horoza sürecek, sürüp sürmediğini kanıtlamak için avucunun içini Sürmeligöz’e ve oradaki gözlemciye gösterecek ve horozun kerametini bekleyecekti. Horoz öterse, tüfeği çalan oydu işte…
Bütün personel, birer birer ve içinden horozun ötmemesi için dua ederek söylenenleri yaptı. Ama horoz hiç ötmedi.

BAĞIRSAK DÜĞÜMÜ NASIL YAPILIR
Şaşkın komutanlar hocaya baktı. Hoca kızgındı, hırsıza beddua etmeye başladı, ‘Allah belasını versin ama bulacağım onu. Şimdi bağırsaklarını düğümleyeceğim, 3 gün içinde kıvrana kıvrana ortaya çıkacak hepiniz göreceksiniz’ dedi.
Aradan üç gün geçip de kimsenin hela önünde kıvranmayınca bizim Sürmeligöz bu kez bölük içtiması istedi. Bir Uzman Çavuş’u işaret etti ve ‘bundan şüpheleniyorum, zaten horoza çok az dokunmuştu’ dedi.
Arkadaşları arasında çok sevilen, verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışan ve olanı biteni başından beri yediremeyen Uzman çavuş hocanın üzerine yürürken zor zaptedildi, ama yine de arabasının bagajında arama yapıldı.
Silah yoktu.
Sürmeligöz çekip gitti.

KIŞLAYA İMAM LAZIM
Birlik tuhaf bir yerdir artık.
Mesela, online bağlantı yapılarak kışla içinde beş vakit ezan okunması için Diyanet’e başvuruldu. Diyanet uyardı: ‘Bizim yayınımızda sadece ezan yok, sabahtan akşama kadar birçok duyuru da yapılıyor. Kışla içinde böyle bir bağlantı pek uygun olmaz…’
Bundan sonra da canlı olarak beş vakit ezan okuyacak askerler aranmaya başlanmıştı. Ben arkadaşlarla konuştuğumda henüz bir imam bulunamamıştı (14 Şubat). Sonra ne oldu bilmiyorum.
Komutanın tuhaf yasakları vardı. Protokol masalarındaki bombeli su bardakları için ‘bunlar içki bardağına benziyor, hemen değiştirelim’ diye emir vermişti. Müstehcen bardaklar hemen kaldırılmıştı.
Dedim ya tuhaf bir yer olmuştu orası...”
Oktay Yıldırım yazısının sonunda şunları söyledi: “Mustafa Kemal ve cumhuriyet değerlerine dönülmezse bizi yeni cinler ve cinnetler beklemektedir. Demedi, demeyin…”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.