Kuruyoruz!

Göller bölgesi yöresi olarak bilinen Antalya, Isparta, Konya, Afyonkarahisar ve Burdur illerindeki birçok göl kuruyor....

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2013 14:27
Kuruyoruz!

Göller bölgesi yöresi olarak bilinen Antalya, Isparta, Konya, Afyonkarahisar ve Burdur illerindeki birçok göl kuruyor. Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu, “2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü” sebebiyle yaptığı açıklamada Akdeniz havzasındaki birçok gölün susuz kaldığını, bazı göllerinde kuruma tehlikesi altında bulunduğunu açıkladı.

Göller yöresinde 66'dan fazla göl bulunurken bu göllerin 36'sının artık susuz olduğunu ifade eden Platform, Burdur'daki Gölhisar gölünün de ciddi tehlike altında olduğunu kaydetti. Bu gölün yaşaması için çaba harcayacaklarını belirten platformun açıklamasına göre susuz kalan göller ve bulunduğu iller şöyle:

Antalya: Karagöl, Girdev, Müren, Küçükgöl, Manay, Sarıgöl, Kırkpınar, Keklicek, Nohut

Burdur: Genceli, Karadayı sazlıklar, Kestel, Yazır, Akgöl, Mamak, Kurugöl, Beylerli, Karaevli, Heybeli Pınrabaşı

Isparta: Alparslan Gölü

Konya: Suğla, Arapçayı Sumra, Güvenç gölü, Yarma bataklığı, Hotamış sazlıklar; Samsam Gölü, Akşehir Gölü, Karapınar Ovası, Ereğli Sazlıkları,

Mersin: Aynaz Bataklığı, Regma bataklığı

Hatay: Amik Gölü

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu'nun açıklamasına göre yarısı kuru ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan göller ise şöyle:

Antalya: Yamansaz, Çakalgölü (Boğazkent), Kocagöl-Boğazkent Kuş Cenneti-

Burdur: Burdur gölü, Yarışlı gölü, Karataş gölü Gölhisar gölü, Acı göl

Isparta: Eğirdir gölünün kuzeyi Hoyran tarafı tehlikede, Kovada sularında azalma

Afyon: İscehisar gölü, mermer tozu ve mermer kırıntılarından büyük risk altında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.