Kusurluluk & Mükemmellik Haritası Çıkarılıyor

Isparta Mimarlar Odası Türkiye’de bir ilke imza atarak kentin kusurluluk haritasını çıkaracak. Yolumuz Burada Kaldırımımız Nerede? Projesiyle sadece kentin kusurları değil, güzellikleri de gün yüzüne çıkarılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2013 11:38
Kusurluluk & Mükemmellik Haritası Çıkarılıyor

Kanal3 ekranlarında canlı yayınlanan 3. Boyut Programına konuk olan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu Program yapımcısı Saadettin Ulusoy ve Gazeteci Bora Tüfekli’nin sorularını yanıtladı.

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan Yolumuz Burada Kaldırımımız Nerede? Projesini de anlatan Kuyu, Genç Mimarlar Komisyonu tarafından titizlikle yürütülen çalışma sonrasında Isparta’nın kusurluluk haritasının çıkarılacağını söyledi.

Mimarlar Odası Başkanı Kuyu, “Isparta için Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje. Isparta’nın kusurluluk haritasını çıkartıyoruz. Genç mimarlar Isparta’yı tarıyor. Isparta’daki kusurlu gördükleri yapı, kaldırım yol her türlü eksiklik fotoğraflandırılıp haritasını çıkartıyoruz. Isparta’daki sıkıntılar, hatalar nedir, sembolik olarak şimdi bütün Isparta’nın taramasını yapıyoruz. Sonuçlarını kamuoyuyla da paylaşacağız” diye konuştu.

Mimarlar Odası olarak kentin sadece kusurluluk haritası değil, güzelliklerinin de gün yüzüne çıkarılacağını kaydeden Kuyu, “Bir de en iyi cepheli binalarla ilgili ödüllü yarışmamız olacak. Böylece yapılar yapılırken de kimliksiz bir yapı yapmayın mesajı vermeyi hedefliyoruz. Kendi mesleğimizi de eleştireceğiz yani.

Bir iş yapılıyorsa kimlikli, düzgün bir iş yapılsın. Isparta’da neden kimlikli bir yapı yok diye tartışacağız aslında. Birde böyle bir tarama yapıyoruz. Mükemmellik haritamız çıkacak. Bende çok büyük bir heyecanla takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.