Kutlu Bir Gecedir

Memur Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2014 15:03
Kutlu Bir Gecedir

Akçil mesajında, “Çarşamba akşamı idrak edeceğimiz Kadir Gecesi âlemin özü mesabesindeki insanlar olarak kadrimizi ve değerimizi bilmemiz gereken gecedir. Kadir Gecesi, değer gecesidir. Kadir Gecesi'ne atfedilen bu değer, tüm değerini Kur'an - ı Kerim’den almaktadır. Çünkü Kur'an, bu gecede inmeye başlamıştır. Kadir Gecesi’ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’an - ı Kerim’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi Kur’an’ı öğrenme ve Rasulüllah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi kabul edilmelidir.

İslâm coğrafyasında özellikle Gazze yanı başımızda Suriye’de kadın, çocuk, yaşlı demeden her gün katledilen masum insanlar, Irak'ta meydana gelen terör olayları, uzak doğuda Myanmar’da, Arakan’da din kardeşlerimizin maruz kaldığı insanlık dramı, Doğu Türkistan'da, dünyanın muhtelif yerlerinde Müslümanlara reva görülen zulüm, şiddet, cinayet ve insanlık dışı eylemler, Ramazan sevincimizi buruk bir şekilde yaşamamıza sebep oldu. Emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Bu görevi bu gece dualarımızla da yerine getirmeliyiz.

Kadir Gecesi, tefekkürü, tedebbürü, duayı, muhasebeyi, Allah için gözyaşı dökmeyi bol eylemenin gecesidir. Kadir Gecesi, Yüce Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her mümini ilahî armağanlara gark ettiği bir gecedir. Bu itibarla Kadir Gecesi dilek ve isteklerimizi Yüce Allah’a arz etmek için değerli bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb - ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.