Kutlu Doğum Haftası Başlıyor

Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2012 14:37
Kutlu Doğum Haftası Başlıyor

Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Akçil mesajında şunlara yer verdi:

“Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız Kutlu Doğum Haftasını bu yılda idrak edecek olmanın büyük sevincini yaşıyoruz.Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi Hz. Muhammed'i (sav) anlamak ve onun ortaya koyduğu örnek ahlâkı özümsemek elzemdir.Kutlu Doğum Haftası; Hz. Peygamberin insanlığa sunduğu değerleri hazmedip, onun yüce ahlâkıyla hayatımızı güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.Bu hafta içinde Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlâkını tanımaya olan ihtiyacımız açıktır
İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasındaki çatışmaların maksatlı olarak körüklendiği, şiddetin arttığı, insan hakları ihlâllerinin yaşandığı, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı günümüz dünyasında, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamak ve onu doğru tanıtmak her müminin görevidir. Sevgi ve rahmet peygamberi olan Hz. Muhammed: “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” buyurarak sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı olarak ortaya koymaktadır.

O, bize Allah’a iman edip onu sevmeyi, ona bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, İslam kardeşliğini tesis etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemektedir.

Bilindiği üzere, Peygamberimizin doğumunu anmaktan maksat onu anlamaya çalışmaktır. Belli zaman dilimlerinde onu anıp, sonrasında onu unutmak doğru olmayacaktır.Bizler eğer gerçekten kendimiz için istediğimizi başkası için de istemiyorsak, başkalarını sevgi ve şefkatle kucaklayamıyorsak, yaratılanı yaratandan ötürü sevemiyorsak, İslam kardeşliğini iliklerimizde hissetmiyorsak peygamberimizi anlamamışız demektir.

Eğer bizler şiddeti, öfkeyi, kin ve nefreti, adaletsizliği, merhametsizliği, zulmü ve haksızlığı ortadan kaldıramamışsak Peygamberimizi tanıyamamışız demektir.Oysa bu saydıklarımız Müslümanların gönül dünyasının ve İslam medeniyet anlayışının temeli olan değerlerdir.Ne yazık ki İslam coğrafyasında meydana gelen kardeş kavgaları, iç çatışmalar, kardeşlik ortamını ciddî anlamda yaralamakta ve ümmet-i Muhammed olma duyarlılığını hasara uğratmaktadır.

Kardeşlik hukukunu tesis etmek zorunda olan Müslümanlar oyuna gelmekte ve coğrafyamızda uyandırılan fitneye dâhil olmaktadırlar. İslam’ı tam kavramamış gönüller birbirlerine kin duyabilmekte, buğz edip intikam rüzgârına kendilerini kaptırabilmektedirler.

Oysa biz Müslümanlara düşen görev kardeşlerimizin arasını bulmak ve hiçbir zaman adaletten ayrılmamaktır.Bugün cehalet, kör taassup ve dünyevî çıkarlardan beslenen bir gerilim ve çatışma ortamı İslam’ın pak ve nezih kardeşlik dilini maalesef köreltmektedir. Bu itibarla Müslüman kardeşliğinin Ensar-Muhacirin kardeşliğinden beri süregelen tarihsel akışını gözardı etmeden yeniden Sevgili Peygamberimizin özlemini çektiği kardeşler topluluğu olmaya çalışmamız kaçınılmaz bir görev olarak önümüzde durmaktadır.

Bu itibarla, Kutlu Doğum Haftasının Sevgili Peygamberimizin gönülleri sevgiyle birleştiren çağrısına kulak verme zamanı olduğunu unutmayalım. Sağlam dinî bilgi ışığında manevî hayatımızı zenginleştirmeye çalışalım.

14-20 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlayacağımız Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini, Sevgili Peygamberimizi daha iyi anlamamıza ve tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, bütün Ispartalı kardeşlerime selam ve saygılarımı sunarım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.