Kutlu Doğum Haftası Bu Yılki Konusu Kardeşlik

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Kutlu Doğum Haftasının bu yılki konusunun kardeşlik olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2012 10:14
Kutlu Doğum Haftası Bu Yılki Konusu Kardeşlik

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Kutlu Doğum Haftasının bu yılki konusunun kardeşlik olduğunu söyledi.

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda bu “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” konusu işlenecek.

Müslümanlar tarafından Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in bugünyaya teşrif ettiği hafta olarak kabul edilen Kutlu Doğum kutlamaları kapsamında il ve ilçelerde toplam 18 konferans verilecek.  Hafta boyu sürecek olan etkinlikler kapsamında çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda ödül alanlara ödülleri verilecek.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini anlattı. Müftü Avcı “Hz. Muhammed s.a.v’ın bugünyaya teşrif ettiği hafta nedeniyle kutlu doğum etkinliklerini kutluyoruz. Miladi takvime göre peygamber efendimiz Nisan ayının 20’inde bugünyaya teşrif etmişlerdir. 14-20 Nisan tarihleri arasında bu yıl kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası Türkiye ve Yurt dışında konu itibari ile “Hz. Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” konuları işlenecektir. Etkinlikler kapsamında il merkezi ve ilçelerde toplam 18 adet konferans verilecek. SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ile Kutlu Doğum konusunu işleyeceğiz. Ayrıca haftayı şenlendirmek adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde bir aydır çalışma içerisindeyiz. İlköğretim ve Lise öğrencileri arasında şiir, kompozisyon ve makale yarışmaları yapıldı. Bütün bu yarışmaların konusu, haftanın konusu olduğu gibi kardeşlik idi. Yaklaşık 15 öğrencimizi başarı gösterdi. Bu öğrencilerimizin ödüllerini de 16 Nisan Pazartesi günü verilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.