Kuva-yi Milliye Hareketini Yeniden Başlattılar

Kuva-yi Milliye Hareketini Yeniden Başlattılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2015 11:08
Kuva-yi Milliye Hareketini Yeniden Başlattılar

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, 'Yürüyüş' Çalıştayı yapmak için hafta sonu Balıkesir'de bir araya geldi. Toplantıya İlimizi temsilen Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman , Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Senirkent Akkeçili Köyü Yörük Türkmen Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu, Honamlı Yörük Türkmen Derneği Başkanı, Salih Toros ve Muammer Akgül Katıldı.

Yürüyüş kurultayında 2 gün boyunca güncel konular ve birliğin organlarının oluşumu ve önümüzdeki günlerde gündem belirlemek için toplantılar yapıldı ve deklarasyon gibi sonuç bildirgesi yayınladılar;

"Türkiye Yörük Türkmen Birliği, çalışmalarını tamamlamış olarak DİRİLİŞ ve KURULUŞ aşamalarından sonra YÜRÜYÜŞ safhasına başlamak üzere Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de toplanmıştır.

Milletçe tarihimizin en çetin sınavlarından birini veriyoruz. Dün Malazgirt’te, Gelibolu’da, Sakarya’da karşımıza çıkanlar; bu gün yeni kimlikleri, yeni bahaneleri ve yeni düşmanca yöntemleri ile karşımızda tekrar saf tutuyorlar.
Türk Milletinin, Anadolu coğrafyası üzerinde inşa ettiği büyük Türkiye Cumhuriyeti binasını kimileri odalarını bölüşmeye, kimileri de tamamen yıkmaya çalışıyor.

Türk Milletinin mayası, devletlerinin kurucu unsuru Yörük Türkmenler, bu tarihi yapının taşıyıcı kolonları olduğu sürece; boyası silinse de, sıvası dökülse de, çatısı aksa da bu kutlu bina ebed müddet ayakta kalacaktır.
Türkiye Yörük Türkmen Birliği, bu bilinç ile yola çıkarak, milli birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisi ve muhafazasına örnek olacak ve teşvik edecek faaliyetlerine hız verecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin her şiddetteki depreme dayanıklılığını artıracaktır.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği, Türkiye’deki Yörük Türkmenlerin istikbalini kendine hedef, bölücü terör belasının tesiri altında kalan bölgedeki Türkmen Boylarının huzur ve güvenliğini görev, Suriye, Irak ve Güney Azerbaycan Türkmenleri ile Doğu Türkistan dâhil olmak üzere tüm Türk Dünyasının bekasını da dava edinmiştir.

Herhangi bir safa, cepheye ve siyasi görüşe ait değiliz. Dış düşmanlar ve bölücü vatan hainleri hariç, hiçbir kimse ve kesimle mücadelemiz yoktur. Memleket ve millet sevdası dışında hiçbir konuda da fanatik değiliz.
Türkiye Yörük Türkmen Birliği, tekâmül sürecini tamamladı. Yörük Türkmenler için şafak söktü, tan ağardı, gün ışıdı. Şimdi yeniden yola çıkma vakti geldi.
Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de bugün başlattığımız “Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşümüzü” 14-15 Kasım 2015 tarihlerinde Şahin Bey ve “Karayılan”nın kahramanlıkları ile taçlandırılmış olan Milli Mücadeledeki başarıları nedeni ile GAZİ ünvanıyla namlı ANTEP’e uğrayarak sürdüreceğiz.

Yörük Türkmenlerin geçmişten gelen açığını kapatarak, hak ettikleri yere gelmeleri; devleti ve milleti ile bütünleşmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilelebet payidar olması için yürüdüğümüz bu yolda azim ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum