Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2015 01:00
Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, Marmara ve Ege'yi vuran lodosun ardından şiddetli ve kuvvetli yağışların başlayacağını açıklayarak İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla, Kırıkkale, Çorum, Samsun ve Antalya ve Isparta'yı kuvvetli yağışlara ve bu sırada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

14 İLDE YAĞIŞ VAR
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Kırıkkale,Çorum çevreleri ve Samsun'un batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova,Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor.

Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR
Hava sıcaklığının; Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.