Kuyu: 'Gelişime İmkan Sağlayacak İmar Planı Hazırlansın'

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, imar planının da revizyona gidilmesi, hatta imar planının tamamen yenilenmesi gerektiğinin altını çizerken, ikinci kent merkezi oluşması için yapılması gerekenleri sıraladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2012 16:36
Kuyu: 'Gelişime İmkan Sağlayacak İmar Planı Hazırlansın'

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu yaptığı açıklamada;

“Isparta’da farklı kent odaklarının oluşması gerekiyor. Biz bunu planlamasak bile kent bunu kendi içinde yaratıyor. Bakın Yedişehitler Mahallesi’nin Otogar civarının son zamanlardaki durumu, orada imar planında ayrı bir merkez oluşmamış. Ama ister istemez, oradaki ticari yapı ve kentin ihtiyaçları o bölgede ikinci bir merkez oluşturmaya başladı.

Adliye’nin, Emniyet’in o bölgeye gitmesi, öğrencilerin ticari aktiviteleri o caddenin 2-5 yıl önceki halini düşünürseniz, 2.bir kent merkezi oluşmak zorunda, ticari bir kent merkezi oluşmak zorunda kaldı. Bunun sebebi ne? Isparta, Mimar Sinan, Cumhuriyet Caddesi’nin arasında sıkışmış kalmış ticari merkeze sahip. Bunu bir şekilde yaygınlaştırmak gerekiyor. Bunu yaparken de farklı büyüklükte ticari merkezler oluşturmak zorunda kalınıyor. Bunu siz yapmasanız bile, bunu planlamada öngörmeseniz bile imar planının siz bunu yapmayacağım deseniz bile, ki şu an imar planı gerçekten Isparta’nın ihtiyaçlarına cevap vermiyor ve geri kaldı. Yani kent bir şeyleri zorluyor ama imar planı buna cevap vermiyor. Bunu biz 4-5 yıldır ifade ediyoruz. Isparta’nın imar planının çok acilen ama reel olarak revizyona uğraması gerektiğini hatta baştan yapılması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTE VE ÇÜNÜR BÖLGESİ

Mimarlar Odası Başkanı Kuyu, üniversite ve çünür bölgesini de değerlendirdi. Kuyu, “Çünür mahallesinde bir ticari merkez oluşturacaktır, üniversite orada olduğu sürece zaten kentin büyüme aksı bellidir. İmar planı buna cevap veremiyor. Bununla ilgili çalışmaları hızlandırmak gerekiyor” diye konuştu.
Bu haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.