Kuyu: 'Otel Konusunda Asıl Suçlu Belediye'

Şahsına yönelik ifadeler kullanılması üzerine Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, suçlamaları reddetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2012 10:23
Kuyu: 'Otel Konusunda Asıl Suçlu Belediye'

ITSO ve sivil toplum kuruluşlarının ortak imzası ile kamuoyuna duyurulan deklarasyonda, Antalya Mimarlar Odası, yatırımları engellemekle suçlanmıştı. Hatta Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, toplantıya davet edilmiş, ancak gelmeyeceğini beyan etmişti. Bu açıklama ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’tan gelmişti.

Şahsına yönelik ifadeler kullanılması üzerine Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, suçlamaları reddetti.

Kuyu, yatırımları engellemekle suçlanmasına karşılık olarak, kendi üst kurulunun kararına karşı, mahkeme sürecindeki bir yatırımı yani inşaatı devam eden 5 yıldızlı otelin yapımı için proje bazında imzayı attığının hatırlanmasını istedi.

KUYU; ‘ASIL SUÇLU BELEDİYE’

Merve Kuyu, asıl suçlunun Isparta Belediyesi olduğunun altını çizdi. Kuyu, “Mimarlar odası sürecin başlangıcında, belediyeye bu konuyla ilgili çekincelerini yazılı olarak bildirmiştir. Süreci devam ettirmemeleri gerektiğini söylemiştir. Buna rağmen Isparta Belediyesi imar planıyla ilgili aldığı karara devam etmiştir. Bundan sonra mahkeme açılmıştır. Mahkeme süreci bittikten sonra, inşaat hala devam etmiştir. Bugün mantık şöyle işlemiştir. Biz yola çıkalım, kervan yolda düzelir mantığıyla işlenmiştir. Bugün gelinen nokta, baştan belli olan bir noktadır. Mimarlar Odası da bunun uyarısını mahkemelerden önce yapmıştır. Buna rağmen, şu gelinen noktada mahkeme son kararını vermiştir ve yapılan uygulamanın yanlışlığını, ruhsatın iptal edilmesi gerektiğini net olarak belirtmiştir. Dolayısıyla polemik ve tartışılması söz konusu değildir” dedi.

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Kuyu, halen otel inşaatının devam etmesi nedeniyle belediyenin de suç işlediğini iddia etti. Kuyu, “Şu anda mahkeme kararına rağmen, Isparta Belediyesi’nin inşaatı durdurması gerekirken inşaat hala devam etmektedir” dedi.

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, imar tadilatının belediye meclisinden geçmesinin de bir anlam ifade etmediğini sözlerine ekledi.

Merve Kuyu, verilen mahkeme kararının tartışılmasının da çok yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum