Kuyucak Lavantası Fransa'ya Rakip

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, bu yıl Lavanta bahçelerini görmeye gelen turist sayısında büyük bir artış olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Kuyucak Lavantası Fransa'ya Rakip

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, bu yıl Lavanta bahçelerini görmeye gelen turist sayısında büyük bir artış olduğunu belirtti. Her yıl milyonlarca ziyaretçinin akın ettiği, Fransa'nın Provence bölgesini anımsatan Kuyucak Köyü Lavanta tarlalarının Fransa’ya rakip olabilecek potansiyele sahip.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Keçiborlu’nun Kuyucak Köyündeki Lavanta Tarlalarında daha sezon yeni başlamasına rağmen 20 bin turist sayısının aşıldığını ve bu durumun ilimiz turizmi için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Isparta, son yıllarda tarihi ve turistik mekanlarından çok tarım turizmi ile büyük ilgi görüyor. Öyle ki; Gül, Lavanta ve Kiraz için Isparta’ya gelen turist sayısı şehrin tarihi ve turistik mekanlarını görmeyen gelen turistlerden çok çok fazla duruma geldi.

HABERİN DETAYLARI ÇARŞAMBA GÜNÜ DEMOKRAT GAZETESİ'NDE

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.