Kuyucak’ta Bayram Bereketi Yaşandı

Türkiye’nin En Meşhur Köyüne 500 BİN TURİST BEKLENİYOR

Yayınlanma:
Kuyucak’ta Bayram Bereketi Yaşandı

Avrupa’nın en kaliteli Lavanta çiçeğinin üretildiği Keçiborlu’ya bağlı Kuyucak Köyü’nü sadece geçtiğimiz hafta sonu 50 binden fazla yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Demokrat’a konuşan Kuyucak Köyü Muhtarı Gürol Yılmaz, ‘Sezon açılışının Kurban Bayramı’na da denk gelmesi köyümüzü bir anda hareketlendirdi. Kuyucak’ı sadece Cumartesi ve Pazar günleri 50 binden fazla turist ziyaret etti. Sezonda ise bu sayının 500 bini geçmesini bekliyoruz” dedi.

'Mor renkli köy' olarak bilinen Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı 261 nüfuslu Kuyucak Köyü’nde sezon hareketliliği başladı. Yaz aylarında mor bahçeleri görmek ve fotoğraf çektirmek için binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Kuyucak'ta görsel şölen başladı. Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye ve Dünya’dan ziyaretçi akınına uğrayan Kuyucak Köyü'nde, lavanta bahçeleri köyün turizm kaynağı oldu. Kuyucak’ın son durumu hakkında Demokrat’a özel konuşan Muhtar Gürol Yılmaz, şu ifadelere yer verdi: “Kurban Bayramı nedeniyle sezon başlangıcını oldukça hareketli yaşadık. Sadece geçtiğimiz hafta sonu köyümüzü ortalama 50 binden fazla turist ziyaret etti. Bu hareketlilikten yola çıkarsak sezonu 500 binden fazla turist ile kapatırız diye tahmin ediyoruz. Son günlerde telefonum neredeyse hiç susmuyor. Yurt içinden ve yurt dışından ziyaret etmek isteyen vatandaşlar devamlı beni arıyorlar. Herkese kapımız açık. Türkiye’de en iyi lavanta Kuyucak’ta üretilmektedir. Diğer şehirlerde de üretime başlandı. Ancak iklim ve coğrafi şartları ele aldığımızda en iyi üretimin Isparta’da olduğu bariz bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Lavanta’nın Türkiye’deki Başkenti Kuyucak Köyüdür” dedi.

KÖYÜMÜZDE TATLI TELAŞ BAŞLADI

Muhtar Gürol Yılmaz: “Türkiye’ye adını ‘Lavanta kokulu köy’ olarak duyuran Kuyucak köyünde tarlaların rengi mora dönerken, sokaklarımızda da telaş başladı. Her sene olduğu gibi binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan köyümüz, ilk sınavını Kurban Bayramı tatilinde başarıyla tamamladı. Lavanta bahçelerine gelen ziyaretçiler, doğal stüdyolarda bol bol fotoğraf çektirerek, lavantalı üretilen yöresel ürünlerden alışveriş yaptı” dedi.

13-14-15 TEMMUZ’DA ŞENLİK DÜZENLENECEK

Kuyucak Köyü’nün aktif ve başarılı Muhtarı Gürol Yılmaz: “Köyümüzde her yıl olduğu gibi bu yılda festival tadında bir açılış şenliği düzenleyeceğiz. Şenliğimiz 13-15 Temmuz tarihleri arasında olacak. Şimdiden bütün vatandaşlarımızı şenliğimize davet ediyorum” diye konuştu.

BİZLERDEN DESTEKLERİNİ ESİRGEMİYORLAR

Muhtar Gürol Yılmaz: “Köyümüzden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Aydın Baruş’a, Keçiborlu Kaymakamımız Sayın Tahsin Aksu’ya ve Keçiborlu Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Murat Parlak’a teşekkürlerimi ayrıca ifade etmek isterim” şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.