Kuyu'da Son Nokta 15 Mayıs'ta

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Jeoloji Yüksek Mühendisi Fikret Özdemir 15 Mayıs’ta logar içine alınıp kuyunun terk edileceğini ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 19:22
Kuyu'da Son Nokta 15 Mayıs'ta

Kuyunun ruhsat aşamasından itibaren 27 Nisanda yapılan kapatma sürecine kadar her aşamasında bulunduğunu belirten Jeoloji Yüksek Mühendisi Özdemir; “Devletimizin güzide bir kuruluşu olan TPAO ile ortaklaşa yürütmüş olduğumuz kapatma çalışmalarının 1’inci aşamasında 400 psi basınç uygulanarak 42.5 portland çimento ile su kuyuya enjekte edildi.

2’inci aşamada aynı çimento standardı ile 450 psi basınç ve kalsiyum klorür ( Ani Prizlendirici ) karışım hazırlanarak enjekte edildi. Şu anda burada bir gaz kokusu yok ve kuş seslerinden başka bir ses duyulmuyor. Kuyuda şu anda herhangi bir sıkıntı yoktur. Biz her gün burada yapmış olduğumuz çalışmaları raporlar halinde TPAO’ya bildirmekteyiz” dedi.

Daha önce 15 Haziranda kuyu terk işleminin yapılacağını duyurduklarını belirten Jeoloji Yüksek Mühendisi Özdemir; “Normalde 15 Haziranda yapılacak olan kuyu terk prosedürü spekülatif haberler nedeniyle 15 Mayıs 2011 tarihine alınacağı TPAO tarafından bizlere bildirildi. 15 Mayısta 2011 tarihinde TPAO Kuyu Tamamlama Daire Başkanlığı ekipleri gelerek biyopi aksamına kadar üstte görünen vana ve diğer aksam sökülerek kapaklı flaş monte edilerek kuyu çevresi logar içine alınıp kuyu terk edilmiş olacak” dedi.

Isparta kamuoyunda yaşanan son gelişmeler üzerine düşüncelerini ifade eden Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Pediz, 2 senedir kuyunun kapatılmadığını, buna paralel olarak sağlık konusunda büyük sıkıntılar çektiklerini ifade etti. Muhtar Pediz; “Bu kuyuyu kapatanlara çok teşekkür ediyorum, hükümetimizin tüm kademesine, Sayın Valimize ve TPAO Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir sorun giderilmiş oldu, buradaki gaz kokusundan en çok biz rahatsız oluyorduk ve sağ olsun devletimiz tarafından kuyu kapatıldı. Biz sevinçliyiz, köylü sevinçli, ama maalesef sevinmek yerine, geçmiş olsun demek yerine konu farklı yerlere çekiliyor, tabi haliyle bu durum bizleri çok üzüyor. Bu sevincimize ortak olacakları yerine, falanda filanda demek yerine 2 yıldır bu kuyuyu neden kendileri kapatmadılar? Bunu söyleyenler 2 yıldır burada değiller mi? Yani şurada tertemiz hava soluyoruz, her gün çocuklarımız yanıma teşekküre geliyor, insan sağlığı üzerinden 2 sene boyunca siyaset yapılmış, bari kapandıktan sonra yapma kardeşim. Yok, efendim geçici kapatılmış, o zaman sizde geçici kapatsaydınız” dedi.

Konunun siyasi malzeme konusu yapılmasına bir anlam veremediklerini belirten Muhtar Pediz; “Isparta’nın başka sorunu yok mu? Neden hep bu kuyu üzerinden siyasi polemik yapılıyor anlamıyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum