Kuzenine 14 Yıl Tecavüz Etti 26 Yıl Hapis Yatacak

Erkek Kuzenine, 14 Yıl Tecavüz Etti 26 Yıl Hapis Yatacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2015 12:55
Kuzenine 14 Yıl Tecavüz Etti 26 Yıl Hapis Yatacak

Şarkikaraağaç İlçesi'nde 1996 yılından itibaren erkek kuzeni 8 yaşındaki Y.Ö.'ye 14 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki Osman Ö, 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şarkikaraağaç İlçesi'nde 1996 yılında amcasının oğlu Y.Ö.'ye cinsel istismarda bulunan Osman Ö., bu eylemini 2010 yılına kadar sürdürdü. 14 yıl süren cinsel istismarı öğrenen Y.Ö.'nün yakınları, Osman Ö.'yü kuzenine yine cinsel istismarda bulunmaya hazırlanırken suçüstü yakaladı. Mağdurun ağabeyleri ve yakınları, Osman Ö.'yü öldüresiye döverek fosseptiğe attı. Kendi çabalarıyla çukurdan çıkan Osman Ö., tedavisinin ardından 'cinsel saldırı' suçundan tutuklandı.

'Çocuğa cinsel istismar' suçundan hakkında 2010 yılında dava açılan Osman Ö., Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda, 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı yüksek bulan Yargıtay, dosyayı yerel mahkemeye iade etti. 2013 yılında dosyayı yeniden ele alan Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi, kararında direndi. Mahkeme dosyayı Ceza Genel Kurulu'na gönderdi. Kurul, yerel mahkemenin verdiği cezayı onadı. Yargıtay, yeniden kendisine gelen dosyayı, 'cinsel istismar'la ilgili yasanın 2010 yılında değişmesini gerekçe göstererek, bu tarihten sonra işlenen suçların yeni yasa hükmünde değerlendirilmesine karar verdi, dosyayı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade etti.

JANDARMA YARDIMIYLA GELDİ
Dosyanın iadesi üzerine 5 yıldır tutuklu bulunan Osman Ö., 12 Ağustos'ta yeniden Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Y.Ö.'nün yakınları tarafından dövüldüğü için sakat kalan ve yürüme güçlüğü çeken Osman Ö., jandarmanın yardımıyla duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya, şu anda 27 yaşında olan mağdur Y.Ö. de ağabeyiyle birlikte katıldı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Mutlu, Yargıtay'ın askerlik öncesi ve sonrası işlenen suçların tarihsel aralıklarının belirlenmesi amacıyla kararı bozduğunu belirterek, sanık Osman Ö.'ye son sözünü sordu. Bunun üzerine savunmasını yapan Osman Ö, "Ben bir şey yapmadım. Suç işlemedim, suçsuzum, beraatımı talep ediyorum" dedi.

CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM
Mağdur Y.Ö. ise sanığın kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek, "Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. Karar için duruşmaya verilen arada adliye koridoruna çıkan Y.Ö., ağabeyine sarılarak uzun süre ağladı.
Mahkeme Başkanı Mustafa Mutlu, Osman Ö.'nün 24 Mayıs 2001 öncesi mağdura tecavüz ettiğinden dolayı 16 yıl 3 ay, suçun zincirleme halinde devam etmesinden dolayı 7 yıl 3 ay, Mart 2010 ve Eylül 2010 tarihleri arasında işlenen tecavüz suçundan dolayı da 2 yıl 9 ay olmak üzere toplam 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Nurettin Arkan

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum