Kuzey Irak'a Andazit Taşı İhraç Ediliyor

Isparta Belediyesi bünyesinde kilit parke ve andezit taşı üretimi yapan ISTEM Şirketi Genel Müdürü Metin Öcal, Kuzey Irak'a bir tır andezit taşı ihraç ettiklerini, önümüzdeki günlerde 2 tır daha taş göndereceklerini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2011 16:26
Kuzey Irak'a Andazit Taşı İhraç Ediliyor

Isparta Belediyesi bünyesinde kilit parke ve andezit taşı üretimi yapan ISTEM Şirketi Genel Müdürü Metin Öcal, düzenlediği basın toplantısında şirketin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

2010 yılında fabrikada kapasiteyi artırdıklarını söyleyen Öcal, daha önceleri ayda 6 bin metrekare plaka ve bin 500 metre tül bordür üretimi yapılırken, şimdi ise ayda 12 bin metrekare plaka ve 2 bin 500 metre tül bordür ve yağmur oluğu üretmeye başladıklarını bildirdi.

Kilit parke, bordür ve küp taş üretim tesislerinin de tam kapasite ile piyasanın taleplerini karşıladığını ifade eden Öcal, üç vardiya sistemiyle çalışmalarına rağmen yoğun talepleri karşılayamadıklarını kaydetti. Ürünlerin Avrupa pazarında rahat pazar bulabilmesi için gerekli olan ''CE'' belgesine başvurduğunu dile getiren Öcal, ''Ürettiğimiz kaliteli ürünleri tanıtmak ve yeni pazarlar bulmak için yurt içinde ve yurt dışında fuarlara katılmaktayız. Özellikle Isparta'nın değeri olan andezit taşının kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla her alanda varlığımızı gösteriyoruz. Bunun da meyvelerini almaya başladık'' diye konuştu.

İstanbul, Konya, Antalya, İzmir, Denizli gibi büyük şehirler başta olmak üzere yurt genelindeki bir çok ilde Isparta taşının kullanıldığını ve bundan gurur duyduklarını vurgulayan Öcal, yurt dışına da açıldıklarını aktardı. İstanbul'da düzenlenen Doğal Taş Fuarı'nda açtıkları standın büyük ilgi gördüğünü ve bunun neticesi olarak Kuzey Irak'ın Kerkük şehrine bir tırlık andezit taşı gönderdiklerini belirten Öcal, önümüzdeki günlerde iki tır daha andezit taşı ihraç edeceklerini kaydetti.

Atılan bu adımların yeni pazarlar konusunda önemli gelişmeler olduğunu dile getiren Öcal, Libya'da inşaat sektörü ile ilgili bir fuar düzenleneceğini ve ISTEM olarak oraya da katılacaklarını aktardı. Andezit taşının ihracatı için Kuzey Irak dışında İtalya, Libya ve Suriye'deki firmalarla da görüşme aşamasında olduklarını söyleyen Öcal, en kısa zamanda buralara da Isparta taşı ihraç etmeyi planladıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.