KYK Yurtlarına Yedek Yerleştirmeler Başladı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yedek sırası bekleyen öğrencilerin yerleştirme işlemine başladı. İlk yedeklerin yerleştirilmesinin ardından ikinci yedek yerleştirme 14 Eylül, üçüncü yedek yerleştirme ise 18 Eylül'de yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2017 12:48
KYK Yurtlarına Yedek Yerleştirmeler Başladı

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala 10 Eylül'de öğrencilere kapılarını açan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yedek sırası bekleyen binlerce genci yerleştirme işlemine 11 Eylül 2017 Pazartesi günü başladı. İlk yedeklerin yerleştirilmesinin ardından ikinci yedek yerleştirme 14 Eylül, üçüncü yedek yerleştirme ise 18 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Güvenli ve konforlu yurtlarıyla öğrencilerin ve ailelerin ilk tercihi olan KYK, binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçları kısa bir sürede açıklayarak 1 Eylül'de ilk yerleştirmeleri gerçekleştirdi. Yedek sırası bekleyen gençlerin yerleştirilme süreci ise 11 Eylül 2017 itibarıyla başladı.

Yerleştirmeler pazartesi ve perşembe günleri

11 Eylül’de başlayan yedeklerin yerleştirilme süreci, KYK yurtlarında yer olması halinde her perşembe ve pazartesi günleri devam edecek. Dolayısıyla yedeklerin yerleştirilmesi 14 Eylül Perşembe günü ikinci kez, 18 Eylül Pazartesi günü ise üçüncü kez yapılacak.

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da devam edecek.

Yerleşen öğrencilerin yapması gerekenler

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin temel olarak yapması gereken iki şey bulunuyor: süresi içinde ilk kayıt ücretini ödemek ve e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylamak.

Ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden ya da KYK’nın internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, ödeme ekranından T.C. kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında otomatik olarak çıkıyor.

İlk kayıt ücretini ödemek için verilen süre, yerleştirme tarihine göre belirleniyor. Dolayısıyla yurt hakkı kazanan öğrenci, kendisi için verilen süreyi sonuç görüntüleme ekranından görebilecek.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenci yine belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirdikten sonra KYK yurtlarında barınmaya başlayabilecek.

Yedek sırası bekleyen öğrenciler sonuçları, https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.