Larva İstasyonları İlaçlamada Belirleyici Olacak

Isparta Belediyesi, Larva Gözlem ve Toplama İstasyonlarını faaliyete geçirdi.

Yayınlanma:
Larva İstasyonları İlaçlamada Belirleyici Olacak

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce Isparta’da ilk kez uygulamaya konulan ve Çayboyu, Gökçay Mesireliği, Ayazma Mesireliği ve kanal boylarına monte ettiği 10 adet Larva Gözlem ve Toplama İstasyonu sayesinde uçkunla mücadele için veri elde ediyor.

Bedelsiz olarak temin edildiği belirtilen sistemler sayesinde 20 gün sonunda her istasyondan alınan istatistikler sayesinde o bölgenin uçkun oranı belirleniyor ve buna göre Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce ilaçlama programı uygulanıyor.

Larva Gözlem ve Toplama İstasyonları şehir genelinde kurulan 10 ayrı noktada çalıştırılmaya başlandı. Kurulan sistem özellikle akşam saatlerinde devreye giriyor ve çevreye turuncu bir ışık yayıyor. Işık ile birlikte uçkunlar için insan nefes ve ter kokusu yayan cihaz, uçkunun bu bölgeye gelmesini sağlıyor. Cihazın yaydığı koku ile birlikte uçkunlar topun içerisine çekiliyor ve uyutuluyor.

20 günün sonunda kurulan istasyonlarda veriler incelenerek o bölgenin uçkun oranı belirleniyor ve buna göre bölgede yapılacak olan ilaçlama programına ışık tutuyor.

Kurulan sistemin Isparta’da bir ilk olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Halkımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşamaları için yoğun uğraş gösteriyor. Şehrimizde ilk kez uygulamaya başladığımız Larva Gözlem ve Toplama İstasyonları sayesinde uçkunla mücadelede daha hızlı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

Bu yılki gerek larva, gerekse uçkunla mücadelede önemli başarılar kazandık. Bu başarılarımızı yeni kurduğumuz istasyonlar sayesinde daha da geliştireceğiz. Cihazlarımızın kurulu olduğu bölgelerden 20 gün boyunca istatistiki veriler toplayacağız. Toplanan veriler ışığında ilaçlama programı uygulayacağız. Sistem bize ayrıca uçkun popülasyonu ve tür tespitinde de büyük fayda sağlayacak.

Yine sistem larva mücadelesinin zamanlaması hakkında da ciddi bilgiler aktaracak. Sistem sayesinde ilaçlama miktarında da ciddi tasarrufa gidebileceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.