Levent Doğan: Bu Formayı Daha Çok Ararsınız!

Akdeniz Gazetesi Spor Şefi Levent DOĞAN Ispartaspor İçin Yazdı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2011 12:44
Levent Doğan: Bu Formayı Daha Çok Ararsınız!

Ispartaspor 44 yıllık mazisinde profesyonel liglere veda edecek gibi. Sezon başında yapılan hataları pahalıya ödeyen pembe-yeşilliler, tarihin en rezil dönemini yaşıyor.

Kent yöneticilerin vurdumduymazlığı, beceriksiz idarecilerin inanılmaz hatalarıyla bugünlere gelindi. Lisans sorunu çözülemeyince çoğunluğu Ispartalı gençlerden oluşan bir takımla bu zamana kadar mücadele edildi. Yeri geldi pembe-yeşilliler, hakem yeri geldi de dış güçlerin engeline takıldı. Halkı başarısız sonuçlara rağmen Ispartaspor’u destekleyip maçlarına gelmeye çalıştı.

Pembe-yeşilli takımın bu durumundan çok yıprandım. Meslektaşım Yunus Özler’le birlikte Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret edip destek olmalarını istedik. İşadamlarını harekete geçirmeye çalıştık. Bu kurtuluş savaşını gören El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın’ın önderliğindeki bayanlar kermes düzenleyerek karınca kararınca bir şey ortaya koymaya çalıştılar. Yani bu kent aslında Ispartaspor’u çok seviyor. Ancak tüm Türkiye’de olduğu gibi futbolda ilgi sonuçlara bağlı. Halbuki böyle mi olmalı! İyi ve kötü günde her zaman birlik olunmalı. Maalesef ve maalesef birlik olunamadı. Hele hele Milletvekillerinin Ispartaspor’a olan ilgisizliği herkesi üzdü. Ispartaspor konusunda söz verip sonra çark eden siyasi görüşlü insanlar hangi yüzle oy isteyecekler çok merak ediyorum.

Sonuç olarak lisans sorunu çözülememesinin ardından aslında Ispartalı gençlere şans doğmuştu. Gençler, yıllarca hayal ettikleri formayı çok kolay buldu. Ancak takım ve futbolcular hatayı kendinde de aramalı.

Gençlere dedik ki, “Bu takımı bu şartlarda ligde tutun. Tüm Türkiye sizi konuşur. Pes etmeyin ve sonuna kadar savaşın.” Maç alındığında ödül olarak prim de veriliyor. Bu hafta iç sahada ağırlanacak Kahramanmaraşspor takımı da hemen hemen Ispartaspor’un yaşadığı sıkıntıları çekti. Ancak Kahramanmaraş takımındaki oyuncular olağanüstü mücadele ediyor. Yenemiyorlarsa yenilmiyor. Savaşmadan maç kazanılmıyor. Her şey maddiyat değil.

Futbolculara şu düşüncelerimi açıklayarak yazımı tamamlamak istiyorum; “Ispartaspor formasını çok ucuz buldunuz. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz gerekiyordu. Biz basın mensupları olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu saatten sonra maç kazanmadan konuşmaya hakkınız yok. Kahramanmaraş maçınız son şansınız. Sizin buradaki başarınız Isparta futbolunun geleceğini yakından ilgilendiriyor. Amatörde o formayı giymek için yüzlerce genç var. Herkes sizin yerinizde olmak istiyor. Biliyorum sizlerde üzülüyorsunuz; beraberlikte dahi artık hepimize geçmiş olsun.”

Bugüne kadar hep futbolcuların yanında oldum, çoğu zaman uykusuz kaldım, kapı kapı dolaştım ama mağlubiyet ve mağlubiyetlerin ardından desteğimi çekeceğimi belirtmek isterim.

Levent DOĞAN
Akdeniz Gazetesi Spor Şefi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum