Levent Doğan: 'Herkes İşine Baksın'

Akdeniz Gazetesi Spor Müdürü Levent Doğan, İl Spor Müdür Vekili Fatma Uçarlar'a sahip çıkarak, yöneticileri eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2011 22:14
Levent Doğan: 'Herkes İşine Baksın'

Akdeniz Gazetesi, bu şehrin siyasetine, sanatına, ekonomisine ve sporuna yön veren etkili bir güçtür. Bu gücü okuyucularından alan gazetemiz, “Haberde doğruluk, yorumda dürüstlük” ilkesiyle hareket ediyor.

Alanım spor ve sanat da çeşitli sürprizlerimizin olacağını daha önce dile getirmiştik. Isparta spor tarihinde yapılmamış çalışmaları, sürprizlerle yakında karşınızda olacağız. Isparta’da marka olan gazetemiz sporda rakipsizse bunda en büyük pay Akdeniz’e gönül verenlerindir.

Akdeniz Gazetesi Spor Servisi ekibine Demokrat Gazetesi’nden genç muhabir arkadaşımız Feti Kılıç’ı da dahil ettik. Kılıç, “Keskin Kılıç” köşesiyle okuyucularına sesleniyor. Mesleğe ilk Akdeniz Yazı ailesinde başlayan Kılıç, sporun yanında asayişte de önemli işlere imza atıyor. Isparta’nın en iyi kalemlerini bünyemize katıyoruz. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İsmail Rüştü Çelik'eisteklerimize onay verdiği için teşekkürlerimi sunuyorum. Okuyucu mektuplarımızdan gelen eleştiriler bizim için çok önemli. Gazetemiz bünyesinde bulunan bir arkadaşımız istek ve eleştirilerinizi bize iletiyor. Tabii yapıcı eleştirilere açığız.

Gelelim spor gündemine. BAL Ligi ekipleri Ispartaspor, 1967 Ispartaspor ve Özel İdare transfer çalışmalarını sürdürüyor. 3 ekibe de eşit mesafedeyiz. Her takımdan gelişmeleri yansıtmaya çalışıyoruz. Ispartaspor takımın başına şampiyon takımların hocası Sait Taş ve ekibini getirerek önemli bir işe imza attı. Maddi sıkıntılar yaşanmazsa Sait Taş ve öğrencilerinin başarılı olacağına inanıyorum. Eğirdir’de ilk etap kampını tamamlayan pembe-yeşilliler, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor.

Bu arada Ispartaspor Kulübü’nde ortalıkta gezinen, yönetim kurulu üyesi olmadığı halde transfer görüşmeleri yapan bu şâhsı spor kamuoyu gerçekten çok iyi tanıyor. Hatta hiçbir yetkisi olmadığı halde tesisler konusunda İl Spor Müdür Vekili Fatma Uçarlar’ı tehdit etmeye kalkıyor. Adama sorarlar bu gücü nerden alıyorsun diye!

Uçarlar, prosedürü uyguluyor. Kimse Fatma Hanımı günah keçisi yapmaya kalkmasın. Müdürün görevini yapmadığı zaman görevini kötüye kullanmak konusundan yargılandığını da biliyor musunuz! Bu riske kim girer? Hiç kimse girmez. Zamanında bir çok müdür takım profesyonel olduğu için bu durumu göz ardı etmiş ve hoşgörü göstermiş. Ama artık profesyonelde bir temsilcimiz yok. BAL’da 3 temsilcimiz var. Tesislerde bulunmak 3’ünün de hakkı.

Sezon bitmiş 3 ay geçmiş, tesis sorunu çözemiyorsanız, hatayı kendiniz de arayacaksınız. Bizler zamanında bu tür sorunların olacağını görmüştük ve uyarmıştık.

Bize haberleri nereden duyduğumuzu soruyorlar. Gazeteci haber kaynağını söylemek zorunda değildir. Biz oturduğumuz yerde gazetecilik yapmıyoruz. Araştırıyoruz, koşturuyoruz. Şu da bir gerçek bu şehrin protokolünü, kamu kurum kuruluşlarını, halkını ve en önemlisi de basını da karşına alırsanız çok şey kaybedersiniz. Sağda solda biz basın mensuplarını karalayacağınıza önce takımdaki düzeni sağlayın. (Lakap takıp sağda solda konuşulanları duyuyoruz. Kimse sanmasın ki bilmiyoruz. Gazeteci her şeyden haberdardır. Bu böyle biline…)

Gelelim 1967 Ispartaspor’a. Emrespor’un teminat mektubunu yatırarak takımın başına geçen ve renklerini yeşil-pembe-siyah yapan İşadamı Atakan Yazgan ve ekibi, Teknik Patronluğa Yeni Bornovaspor’un çalıştırıcısı Alper Timur’u getirmişti. Transfer çalışmalarını yürüten 1967 Ispartaspor’da kendi kulvarında profesyonel lig mücadelesi verecek.

Bir diğer temsilcimiz Özel İdare’de Davraz kampından sonra kendi tesislerinde idmanlarını sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, yoluna Ispartaspor’un eski çalıştırıcısı Cengiz Ocak’la devam ediyor. Ocak’ın raporu doğrultusunda transfer çalışmaları sürerken, genç jenerasyonla Özel İdare üst sıralar için mücadele edecek.

Son olarak bizim için kişiler gelip geçicidir. Önemli olan kurumlardır. Şimdiden 3 ekibimize de yeni sezonda başarılar diliyorum. Dileriz önümüzdeki yıl profesyonel ligde temsilcilerimiz olur. Tüm ekipler kardeşçe mücadele etmeli, kendi kulvarında koşmalı. Sürtüşmek ve kavga etmekle bir yere gidilemez. Akdeniz bugün olduğu gibi yarında sporun nabzını tutmaya devam edecek.

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum