LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı / TIKLA ÖĞREN

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2018 11:39
LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2018 LGS tercih sonuçları bugün MEB tarafından erişime açıldı. Liseye başlayacak olan ilköğretim mezunu öğrenciler E Okul ve Milli Eğitim Bakanlığı sitelerinden sonuçları sorgulayacak. TC kimlik numarası ve okul numarası ile sonuçlar öğrenilebiliyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN http://sonuc.meb.gov.tr/

Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak. Okullar, 17 Eylül’de açılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.