Libya’lı Askerler Eğitimde

TSK ile yapılan anlaşma gereği Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde eğitim verilecek er ve subay statüsündeki 3 bin Libyalı askerden 369 kişilik ilk kafilenin, 14 hafta sürecek eğitim programı başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2013 10:23
Libya’lı Askerler Eğitimde

Libya ordusunun yeniden yapılanması sürecinde, TSK ile yapılan anlaşma gereği Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde eğitim verilecek er ve subay statüsündeki 3 bin Libyalı askerden 369 kişilik ilk kafilenin, 14 hafta sürecek eğitim programı açılış töreniyle başladı.

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı'ndaki törende saygı duruşundu bulunuldu, Libya Milli Marşı ile İstiklal Marşı okundu.
Isparta il merkezindeki törende Libya Eğitim Bölük Komutanı Yarbay Ferhat İbrahim Zait, Türk ordusunun kendileriyle paylaşacağı eğitimleri çok önemsediklerini söyledi. Yarbay Zait şöyle dedi:

"Türk ordusunda bulunan üstün disiplin anlayışına ve ordu geleneklerine tam olarak uymayı, kendi askerimize tavsiye ediyorum. Libya'dan gelen kardeşlerimizi güzel karşılamanız ve misafirperverliğiniz için, askerlerimiz adına dost Türkiye devletine teşekkürlerimizi sunarız. Aynı şekilde Libya'nın zor savaş günlerinde Türk devletinin yardımları için de teşekkür ederiz. Allah'ın selamı ve bereketi üzerinizde olsun."

LİBYA'NIN SAVUNMASINA KATKI
Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık da, iki ülke arasında askeri işbirliğinin artarak devam edeceğini umduğunu dile getirdi. Tümgeneral Büyükışık, "Bugün aramızda olmanızdan, sizlerle çalışmaya başlamaktan ve TSK'nın bilgi birikimi ve tecrübesini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Tümgeneral Büyükışık, burada verilecek 14 haftalık eğitimin önce en alt seviyede tek er eğitim konularıyla başlayacağını, ardından birlik eğitimleri, arazide uygulama eğitimleri ve atışlarla pekiştirileceğini ve 4 günlük tatbikatla sona ereceğini anlattı.

'BURAYI EVİNİZ GİBİ HİSSEDİN'

Eğitim sürecinde komutan ve öğretmenlerin her seviyede bilgi ve tecrübelerini bire bir aktaracağını ifade eden Tümgeneral Büyükışık, Libyalı askerlerin eğitim faaliyetlerini yanı sıra Isparta'da Türk arkadaşlarının refakatinde izinlere çıkacağını, çevre illerdeki tarihi ve turistik yerlere gezi düzenleneceğini belirtti.

SOĞUKTAN GÖZLERİNDEN YAŞ GELDİ

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde 14 hafta boyunca eğitim görecek olan askerler disiplin, fizik kondisyon ve atış eğitimi alacak. Eğitimin son aşamasında ise tatbikat yapılacak.

Bu arada eksi derecelerde gezinen soğuk havada Libyalı askerler zor anlar yaşadı. Bazı Libyalı askerlerin gözünden soğuk nedeniyle yaş geldi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum